Pulski atletski klub ostvario niz zapaženih rezultata

Treneri Milan Vitasović i Dijana Ivetić s glavninom osvajača medalja
Treneri Milan Vitasović i Dijana Ivetić s glavninom osvajača medalja

U atletici nema varanja, naravno ne mislimo na doping, već na brojke. Brojke pokazuju sve, pokazuju tko je pravi, a tko nije. Nema sudačkih pogrešaka, nema onoga da trener gura jednoga nauštrb drugoga. Staza, štoperica i atletičar ili atletičarka. Rezultat je potom najbolji pokazatelj. A brojke, kad je AK Istra u pitanju, doista govore sve. Masovnost? Imaju. Rezultate? Imaju. Medalje? Opet imaju. Reprezentativci? Imaju i njih i to u svim uzrasnim kategorijama, od seniora do kadeta.

- Sezona koja je za nama bila nam je najbolja u zadnjih desetak godina, da ne spominjemo neka prošla vremena. Imamo dakle deset reprezentativaca i 15 državnih prvaka, te ukupno 60-ak medalja s državnih prvenstava - zadovoljno je nizao impozantne brojke glavni trener Istre, Milan Miki Vitasović.

- Zadovoljstvo je još veće što smo ostvarili dvije norme za odlazak na velika natjecanja, konkretno za mlađejuniorsko SP u Kolumbiji, ali kako se istovremeno održavalo i srednjoškolsko Svjetsko prvenstvo u Kini naša Wanda Haber je išla u Kinu, a Dorja Zanetić kao kadetkinja nije mogla nastupiti. Bez obzira na to, to su jako dobri rezultati. Imamo u mlađim uzrastima, među kadetkinjama i mlađim juniorkama dvostruke pobjede u štafetama što znači da imamo i veliku bazu, preko desetak kvalitetnih sprinterki. Imamo i jako dobru kadetsku ekipu koja je ove sezone bila treća, tek bod slabija od drugog mjesta.

Dosad su medalje uglavnom donosile atletičarke, no sad stižu i atletičari.

- Sad nam dolazi kvalitetna grupa "srednjoprugaša", što u klubu već odavno nismo imali. Posvetili smo pažnju pravilnom radu s tom grupom i izvršili dobru selekciju i rezultati su vidljivi. Toni Božac, Mark Trivanović i Tin Sošić su se već dokazali. Osvojili su i medalju na ekipnom krosu. Posebno bih istaknuo da smo tu generaciju "tesali" u našoj atletskoj školi. Oni su prošli tu akceleraciju, godina u najmlađim uzrastima, pa u srednjim, pa u starijim uzrastima gdje radi naša profesorica Dijana Ivetić koja ima vrlo zahtjevan zadatak da ih usmjeri prema pravoj atletici. Plod takvog rada su i svi ovi rezultati. Ukupno imamo više od 150 atletičara u klubu, većinom u atletskoj školi, a sa svima njima radimo nas petero trenera.

Upravo je po tome atletski klub specifičan. U drugim sportovima u klubovima rade jedan do dva trenera, u atletici ih mora biti više.

- Ja sam, kao najstariji i najiskusniji koordinator cjelokupnog rada, a tu su Dijana Ivetić, Pavlina Milković i Jasna Bolić koje su završile Kineziološki fakultet i naša seniorska perjanica Barbara Belušić koja uz diplomu Ekonomskog fakulteta ima i diplomu Više trenerske škole. To pokazuje da posvećujemo puno pažnje stručnom usavršavanju.

Barbara radi s dvije najmlađe kategorije, atletskim vrtićem i igraonicom, Milković radi sa srednjom skupinom, Bolić sa starijom, a nakon obaveznih testiranja djeca nam prelaze u završnu grupu kod Dijane Ivetić i potom vidimo za koje su discipline predodređeni i potom idu kod trenera specijaliste. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter