Pulski aerodrom: Sukob taksista i autobusera

Fils i Brioni imaju ugovor sa Zračnom lukom Pula (D. MEMEDOVIĆ)
Fils i Brioni imaju ugovor sa Zračnom lukom Pula (D. MEMEDOVIĆ)

Trzavice među taksistima u Zračnoj luci Pula već su godinama poznat problem. U "lovu" na svakog dragocjenog klijenta, dolazilo je tako godinama do incidenata, uzimanja gostiju, pa i fizičkih obračuna.

No, ove godine taksisti ondje muku muče s autobusima. Kako su nam ispričali, problem im stvaraju autobusi Filsa, koji uz one prijevoznika Briona, obavljaju takozvani shuttle prijevoz od aerodroma do grada.

I dok se ovi potonji pridržavaju svih dogovora, navodno je problem u Filsu, čiji im vozači ispred nosa uzimaju goste i razvoze ih po cijeloj Istri.

"Po zakonu, oni moraju taj prijevoz obavljati od zračne luke do prve autobusne stanice, a vozači Filsa autobusima putnike prevoze po cijeloj Istri, čak do Umaga, Savudrije, Baderne, Medulina, gdjegod gosti žele. Pritom ne prežu ni od povlačenja za rukav, govoreći tek pristiglim putnicima da će ih taksisti oderati i da je bolje da idu s njima.

No, ispada da voze čak euro skuplje, dok oni ljudima govore da ćemo im uzeti 300 kuna, što nije istina. Dodatni je problem što im putnici u autobusu čekaju i po dva sata, jer ako autobus nije pun, vozači čekaju da sleti idući zrakoplov i da se autobus napuni.

A kad jedan ode, već je spreman drugi bus, jer ujutro dolaze s dva velika autobusa i dva mala kombija", ispričali su nam u dahu taksisti i požalili se da na taj način vozači Filsa "guše" 50 obrtnika.

Direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo, rekao nam je da Zračna luka Pula ima ugovor s Filsom i Brionima i to za prijevoz putnika na više stanica, točnije za Pulu, Rovinj i Poreč.

- Na nama je da organiziramo prijevoz, a na putnicima da se odluče za jedan od njih. Vozi li Fils do Umaga i dalje, ne znam, ali ne bih u to ulazio, kao ni u sukobe između taksista i vozača autobusa, to nije u mojoj ingerenciji, ustvrdio je direktor Radmilo.

Na stranicama Filsa istaknuto je da s pulskog aerodroma shuttle bus vozi za Pulu, Pulu-Verudelu, Medulin, Puntiželu, odnosno Štinjan, Rovinj i Poreč. Poslali smo i upit direktoru Filsa Franku Paulišiću, no dobili smo tek kratki odgovor da Fils obavlja prijevoz po ugovoru i Zakonu o cestovnom prometu. (pišu G. ROJNIĆ, S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter