Pulske Teranke uspješne u Omišlju i Posušju


Nakon omiške bronce, pulska ženska klapa Teranke, koja djeluje pri Puhačkom orkestru Grada Pule, opet se vratila s dva natjecanja sa čak četiri osvojene nagrade.

Prvo se 4. kolovoza u Omišlju na otoku Krku održao 2. festival "Omišljanska rozeta", gdje su Teranke u konkurenciji 11 ženskih klapa osvojile treće mjesto žirija, dok je prva bila klapa Kastav iz Kastva, a druga klapa Drača iz Mostara. Na istom festivalu Terankama je dodijeljena i nagrada "Petra Štropin", na koju su one izuzetno ponosne, jer je to nagrada koju su voditelji i članice klapa birali između sebe.

Tri dana kasnije nastupile su u Posušju u Bosni i Hercegovini na trećem Festivalu klapske pisme i među 13 klapa osvojile nagradu publike "Bura" i drugo mjesto stručnog žirija. Prvoplasirana je bila klapa Dišpet iz Zagreba, a trećeplasirana Drača iz Mostara. U žiriju su sjedila i dva člana Joško Ćaleta i M. Rogošić čije su pjesme Teranke izvele. Otpjevale su Ćaletinu "Procvala grana ljiljana" i Rogošićevu "Kolo igra kod svetoga Roka", a njihovom su izvedbom autori bili izuzetno zadovoljni. Teranke su tako natjecateljsko ljeto zaokružile najvećim mogućim priznanjem – onim struke i publike. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter