Pulske Startasice - "zvjezdane tenisice"

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

U ograničenoj ediciji od 200 pari, uz cijenu od 179 kuna, vukovarsko poduzeće Borovo je u suradnji s Pulskim filmskim festivalom proizvelo pulske Startasice. Nekad iznimno popularne domaće tenisice, sada dizajnirane po vizualnom identitetu pulskog festivala, predstavljene su jučer u pulskom Circolu, tjedan dana uoči početka 62. Pule.

Nova, filmska priča Startasica

- Za Startas je danas počela nova, filmska priča. Zaštitni znak Pule je "Film pod zvijezdama". Odlučili smo napraviti "zvjezdane tenisice", kazao je predstavnik Borova Damir Rupčić.

- Vjerujem da bi i 2.000 pari bilo malo, ali budućnost je pred nama, kazao je zastupnik i zaštitno lice Borova, bivši uspješni vaterpolist Dubravko Šimenc, naglasivši da su žene Borova s ljubavlju i ručno izradile ovaj proizvod od sto posto prirodnog materijala, čija je donja strana od kaučuka.

Za Šimenca je pulski filmski festival velik brend hrvatske države. Izrazio je nadu da će građani Pule, Istre, Hrvatske i svi gosti festivala prepoznati kvalitetu Borova, a nama je interes očuvanje proizvodnje i radnih mjesta.

Na 62. Puli 128 filmova

Predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić pohvalila je ovaj proizvod kao "izuzetno kvalitetan i lijepo dizajniran", koji opravdanje nalazi u brendu Pulskog filmskog festivala i činjenice da je film najbolji izvozni proizvod Hrvatske. Važno je, kazala je, povezivati gospodarstvo i kulturu, što ima efekta i na turizam, jer se bolji gosti vraćaju autentičnoj kvaliteti.

- Startasice su se prilagodile vizualnom identitetu PFF-a i to je bio zahtjevan posao, kazala je ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović, koja je zatim okvirnim brojkama najavila pulski filmski festival, na kojem će se ukupno prikazati 128 filmova, odnosno 16 projekcija dnevno.(Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter