Pulske plesacice pobjednice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski plesni studio Stellium sudjelovao je prošlog vikenda na najmasovnijem plesnom takmicenju u Hrvatskoj, TREPS. Organizator ovog natjecanja je zagrebacki Centar za kulturu Trešnjevka, a od 206 koreografija izvedenih u kvalifikacijama, njih 20 plasiralo se na natjecanje u kategoriji Suvremeni plesni izraz i u kategoriji Balet.

Stellium se s koreografijom "In this World" plasirao u finale kategorije Suvremeni plesni izraz, te su s osvojenih 120 bodova ponijeli titulu najuspješnijih u spomenutoj kategoriji, dok je koreografkinja Barbara Calic osvojila nagradu za najuspješnijeg koreografa. Ocjenjivala ih je strucna komisija sastavljena od istaknutih hrvatskih plesnih pedagoga - to su Dinko Bogdanovic, Vlasta Kauric i Antonijeta Šeketa Gleich.



Pobjednicku plesnu grupu cine plesacice Iva i Petra Turcinovic, Ella Markovic, Ana Risteski i Leonie Marie Vojnic, te voditeljica i koreografkinja Barbara Calic. Ovom koreografijom clanice plesnog studija Stellium osvojile su i titulu državnih prvakinja Hrvatske za 2010. godinu.


Podijeli: Facebook Twiter