Pulske plaže pomalo se pune

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi ugodan ljetni dan izmamio je Puljane na gradske plaže, te su se najhrabriji okupali u moru, a oni nešto opreznijii izložili tijela suncevim zrakama ili tek prošetali obalom. Nepokošena trava koja seže do iznad koljena te derutnost nisu sprijecili kupace da pohode Gradsko kupalište Stoja, koje po neuredenosti prednjaci vjerojatno u Istri, a možda i šire.

Ondje dolaze po tradiciji, kažu nam gradani. Kada su bili djeca, na plažu su dolazili u pratnji svojih oceva, a danas oni onamo prate svoje mališane s nadom da ce u buducnosti Stoju pohoditi i njihovi unuci. No, tradicija nije jedini razlog zbog kojega se Puljani vole brckati na poluotocicu. Drugi je cisto more, a treci taj što nema prevelike gužve.

- More je danas predivno, prava milina. Bonaca je, a vrijeme je napokon savršeno. Klinci uživaju i ugodno je za kupanje nekih 15-ak minuta, jer ipak je temperatura mora oko 20 stupnjeva. Jucer smo bili na Ambreli, gdje je voda bila šporka, a isto tako i na Puntiželi i Valkanama koje je preplavila kanalizacija. Valjda je to od valova, kaže nam jedan od kupaca.

- Prekjucer je pak Ambrela bila puna meduza, ali ne znamo jesu li to bile one opasne. Ovdje nam ništa ne nedostaje - djeca rone ili igraju nogomet, ali turisti se vjerojatno zgražaju. S druge strane, Ambrela je predivna, fantasticno uredena, ali more je katastrofa i uz to krcato je ljudima pa moraš stalno paziti na djecu, dodaje.

Na drugom gradskom kupalištu, Valkanama, najtopliji su dio dana posjetitelji docekali hladeci se u moru, suncajuci se ili boraveci u hladovini obližnjeg kafica. Gdje ih je bilo više, teško je reci, ali u kaficu je bilo teško pronaci mjesto. I ovdje su najhrabrija bila djeca, koju je bilo teško izvuci iz mora, dok je vecina njihovih roditelja i nonica odlucila pricekati nešto višu temperaturu za otvaranje ovogodišnje sezone plivanja.

S obzirom na najave meteorologa, ona bi trebala uskoro zapoceti, a tada se Puljani više nece moci tako bezbrižno izlagati suncu bez debelog sloja kreme za suncanje.


Podijeli: Facebook Twiter