Pulske mažoretkinje viceprvakinje Hrvatske


Od 2. do 4. svibnja u Vinkovcima se održavalo 18. Državno prvenstvo mažoretkinja Republike Hrvatske. U izuzetno jakoj konkurenciji od  više od tisuću mažoretkinja pulske su mažoretkinje i 5 godinu za redom ostvarile izvrsne rezultate.

Kadetski sastav osvojio je, naime, titulu viceprvakinja Hrvatske, a sa srebrom oko vrata u Pulu su se vratile i Maja Komazec u kategoriji seniorskog sola te Ivana Radović i Maja Petković koje su Pulu predstavljale u kategoriji juniorskog para. Za osvajanje brončane medalje pobrinule su se juniorke, dok su seniorke zauzele peto mjesto.

Pulske mažoretkinje tako su već petu godinu zaredom osigurale svoje mjesto među najboljim mažoret timovima Europe koji će se okupiti od 11. do 14. rujna 2014. u rumunjskom gradu Targovište na Europskom prvenstvu mažoretkinja. Tom će prilikom kadetski i juniorski sastav Pulskih mažoretkinja braniti medalje s prošlogodišnjeg europskog prvenstva.

Nastup na Forumu 17. svibnja

Nagrađene koreografije mažoretkinje će svojim sugrađanima prezentirati već ove subote 17. svibnja na pulskom Forumu u 10.30 sati u sklopu manifestacije Plesno proljeće Pulskih mažoretkinja. Nakon toga slijede pripreme za njihovu turneju u Luksemburgu početkom lipnja. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter