Pulske mažoretkinje pomele konkurenciju


U dvorani Osnovne škole Veli Vrh proteklog je vikenda održano prvenstvo mažoretkinja zapadne i južne Hrvatske. U konkurenciji 13 sastava iz osam gradova pobjedu su u gotovo svim kategorijama i razredima odnijele pulske mažoretkinje.

Samo u kategoriji seniorki prvo mjesto podijelile su s Riječankama, a kadetkinje i juniorke slavile su ispred Ogulinki i Karlovčanki uz ispunjenu dvoranu i glasno navijanje.

Na ovom regionalnom natjecanju su, osim pulskih, nastupile mažoretkinje iz Gospića, s otoka Ugljana, Karlovca, Ogulina, Rijeke, Umaga, Viškova te Labina. Djevojke su se natjecale u tri dobna razreda, kadetskom, juniorskom i seniorskom, te u dvije discipline, paradnom defileu i koreografiji. Također, natjecale su se u seniorskom solu i duu.

Pulske mažoretkinje su osnovane 1992. godine i jedan su od najstarijih i najuspješnijih timova Hrvatskog mažoret saveza. U posljednjih 20 plesnih godina predstavljale su Pulu na nizu turneja i nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, i stalne su sudionice najvažnijih kulturnih i sportskih manifestacija u gradu Puli i Istri. Pulske mažoretkinje trenutno brane brončanu medalju s prošlogodišnjeg državnog prvenstva u kadetskoj i juniorskoj kategoriji te europsku broncu u kadetskoj kategoriji. (N. SOFTIĆ, snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter