Pulske mažoretkinje obranile europsku broncu

Pulske mažoretkinje obranile uropsku broncu
Pulske mažoretkinje obranile uropsku broncu

Kadetski sastav pulskih mažoretkinja osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu mažoretkinja u francuskom gradu Mazamet.

Mažoretkinje su tako obranile prošlogodišnju broncu te  još jednom dokazale da su među najboljim mažoret timovima u Europi. Prvo mjesto u kategorijama seniorki i juniorki osvojile su zagrebačke mažoretkinje i time obranile titulu prvakinja Europe, a kadetkinje su osvojile drugo mjesto. Natjecanje se održavalo od 30. kolovoza do 3. rujna u Francuskoj.

Veliki uspjeh ostvarile su i pulske juniorke koje su se kući vratile s osvojenim 4. mjestom. Pulske mažoretkinje jedan su od tri najbolja tima mažoretkinja u Republici Hrvatskoj, a ujedno jedan su od najstarijih i najvećih mažoret timova u državi.

U svojih 20 plesnih godina predstavljale su Pulu na nizu turneja i nastupa u državi i inozemstvu te su stalne sudionice najvažnijih kulturnih i sportskih manifestacija u županiji.

Na Europskom prvenstvu je sudjelovala 81 formacija i 111 neformacija - solo i duo, s više od dvije tisuće mažoretkinja, a prvenstvo je sudilo šest internacionalnih sudaca iz različitih zemalja.

Po broju medalja na prvenstvu, najuspješnija je bila Rumunjska, a slijede Hrvatska, Francuska, Slovenija, BiH, Crna Gora i Češka. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter