Pulske mažoretkinje dvostruke prvakinje Hrvatske

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Nastavljaju se uspjesi pulskih mažoretkinja, koje osvajaju nagrade i priznanja.

Proteklog vikenda u Novom Vinodolskom održano je Državno prvenstvo mažoretkinja Hrvatske, u organizaciji Mažoret saveza Hrvatske, Grada Novi Vinodolski i TZ Novi Vinodolski, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Više od 800 djevojaka i djevojčica iz svih krajeva Hrvatske borilo se za titulu prvakinja, a izboriti se za nju uspjelo je upravo Pulskim mažoretkinjama.

Zahtjevna konkurencija

U teškoj konkurenciji Pulske su mažoretkinje ostvarile izuzetne rezultate osvojivši dvostruku titulu prvakinja RH, a tim se na postolje popeo ukupno pet puta. Pulske su se mažoretkinje na ovogodišnjem Prvenstvu predstavile s tri sastava.

Kadetski 1A sastav predstavljao je Pulu u kategoriji štap u kojoj je osvojio dugo očekivano zlato. Zlato su osvojile i juniorke i to u kategoriji pom-poni, dok su s rekvizitom štap postale viceprvakinje Hrvatske. Još je jedan pulski tim od ovog vikenda viceprvak RH i to kadetski 1B sastav u kategoriji pom-poni. Taj uspjeh je još veći ako se zna da je to bilo prvo državno prvenstvo ovog sastava.

Iznimno uspješne su bile i neformacije. Srebrom su se okitile Karla Harić i Ena Bradarić u juniorskom paru, dok je seniorski par u sastavu Ana Floričić i Petra Milotić došao do četvrtog mjesta. U solo kategorijama juniorka Monika Divković zauzela je četvrto mjesto dok je seniorka Ana Iharoš osvojila peto mjesto.

Čuvarice ključeva

- Ovo državno prvenstvo najuspješnije je u povijesti tima, a u godini u kojoj slave 25. obljetnicu osnutka djevojke nisu mogle poželjeti bolji poklon, vele iz Pulskih mažoretkinja.

Pulske mažoretkinje osnovane su 1992. godine i jedan su od najstarijih sastava mažoretkinja u Hrvatskoj. Od siječnja 2008. djeluju kao samostalna udruga. Simbolički su čuvarice ključeva grada Pule, te su u svojim zeleno-žutim uniformama prepoznatljiv znak Pule gdjegod se pojave. Svojom mladošću i dobrim koreografijama plijene pažnju sugrađana i turista. Pulske mažoretkinje broje 169 članica i djeluju u devet sastava koji treniraju na prvom katu MMC-a "Karlo Rojc". Godišnje održe više od 2.400 sati treninga i oko 50 nastupa. Od 2002. godine aktivne su članice Hrvatskog mažoret saveza, te od tada sudjeluju na smotrama, regionalnim i državnim prvenstvima u mažoret plesu.

Uspješna budućnost i pred Barbanskim mažoretkinjama

Na svoje prvo državno prvenstvo otputovale su i Barbanske mažoretkinje, sekcija Udruge Pulske mažoretkinje, osnovana prije nepune tri godine na poticaj stanovnika Općine Barban. Barbanske su mažoretkinje na prvenstvu osvojile odlično deveto mjesto u konkurenciji kadetskih timova. Ušavši među prvih deset timova na svojem prvom prvenstvu, pokazale su da je pred njima uspješna budućnost. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter