Pulske koturaljkašice na Interland cupu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maja Celija i Ada Habenšus, clanice pulskog Koturaljkaškog kluba Uljanik, predstavljale su Hrvatsku na proteklog vikenda okoncanom medunarodnom natjecanju Interland cup u Zürichu, koje je okupilo koturaljkaše iz 13 europskih zemalja u kategorijama slobodnog sastava, kratkog i dugog programa te parova.

Seniorka, 21-godišnja Celija vozila je kratki program sa zadanim obveznim elementima od dvije i pol minute te dugi od cetiri minute, a u konacnici se plasirala na deveto mjesto. Dvanaestogodišnja Ada Habenšus je u kategoriji A predstavila svoj dugi program od tri minute te se u jakoj konkurenciji plasirala na 12. mjesto.

Inace, Interland cup je natjecanje visokog ranga u koturaljkaškom sportu: reprezentacije su sastavljene od najuspješnijih natjecatelja, s izuzetkom europskih i svjetskih prvaka. Domace djevojke na ovom prestižnom natjecanju pratila je trenerica Marina Prodan, a u sudackom sastavu je, uz europske sudacke veterane, sjedio i hrvatski sudac Leo Pliško, bivši natjecatelj i trener uljanikovaca.


Podijeli: Facebook Twiter