Pulske kazališne daske postale - džungla

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)
Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)

Na konferenciji za novinare u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula predstavljen je ansambl predstave "Knjiga o džungli", koju će članovi Dramskog studija pulske kazališne kuće premijerno izvesti u petak 6. prosinca.

Kako je rekla ravnateljica kazališta Gordana Jeromela Kaić "predstava je nastala prema tekstu Rudyarda Kiplinga, a redateljice su Andrea Gotovina i Marijana Peršić.

Uz naše glumce Lanu Gojak, Helenu Minić i Radu Radolovića, glumi dvadeset članova Dramskog studija. Nije bilo lako pretvoriti pozornicu u džunglu, radilo se jako puno u svako doba, no scenografija Ivana Dobrana je jako dobro uspjela dočarati poprište ove predstave, kazala je Jeromela Kaić.

U predstavi igraju Petar Starčević, koji tumači Mowglija, Bagheera je Helena Minić, a Baloo Rade Radolović. Lana Gojak tumači Džunglu, Filip Blažević je Shere Khan, Kaa je Alma Tognon, a Raksha Sara Stepanović. Akela je Marin Janković, a Mladi vuk Fran Vozila.

Vukove tumače Tisa Kliček, Petra Vejnović, Anastasia Garić, Michelle Salome Kursar, Sanela Hasanbegović i Saša Marković. Kralj majmuna je Karlo Stipić, a Majmuni su Gabrijel Lazić, Filip Lugarić, Stela Hrkač, Svenia Antić, Gaia Radić i Mateja Kurilić. Djevojčicu tumači Veronika Siladić.

- Zahvaljujući pomoći suradnika uspjeli smo kreirati tu džunglu, da bude što vjernije i sugestivnije, a nije bilo lako obzirom na dostupni materijal, kazao je Ivan Dobran, zahvalivši se i Savezu udruga Rojc i udruzi Tofa koja im je ustupila prostor za izradu scenografije.

Marijan Jelenić, autor glazbe, rekao je da se u kazališnim predstavama glazba ne samo sluša, već se ona i gleda, što za njega predstavlja posebno zadovoljstvo.

Lana Gojak i Rade Radolović istaknuli su da su se izvrsno snašli radeći s mladim članovima Dramskog studija.

- Nakon što sam glumila Gloriju i Blanche, sada sam crna pantera, kazala je uz smijeh Helena Minić ističući da je kao članica Dramskog studija INK-a posljednji put glumila prije 16 godina.

Andrea Gotovina je i koreografkinja, a Marijana Peršić potpisuje i adaptaciju, dramatizaciju i tekstove songova. Autor glazbe Marijan Jelenić, a scenografi su, osim Ivana Dobrana, Silvio Živković i Sven Stilinović. Kostimografkinja je Desanka Janković, a oblikovatelj svjetla je Dario Družeta. Stručni suradnik na projektu je Petar Šajatović, a asistent Aleksandar Bančić.

Pretpremijera "Knjige o džungli" je u INK-u na programu 6. prosinca u 10 sati, a premijera istoga dana u 18 sati. Reprize su na rasporedu 7. prosinca u 11 i u 18 sati, 9., 10. i 11. prosinca u 9.30 i u 11 sati, 13. prosinca u 18, 14. i 16. prosinca u 11, te 17. prosinca u 9.30 i u 11 sati. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter