Pulske gimnazijalke u projektu "10 škola - 10 umjetnika"

Učenice pulske Gimnazije s prof. Julijanom Kocanović-Grubić
Učenice pulske Gimnazije s prof. Julijanom Kocanović-Grubić

U Modernoj galeriji Zagreb održan je muzejsko-edukativni projekt pod naslovom "10 škola - 10 umjetnika". Sudjelovala je i ekipa pulske Gimnazije koju su činile učenice trećeg razreda Marlen Ban, Andrea Jan i Anela Ključo, pod mentorstvom profesorice likovne umjetnosti Julijane Kocanović-Grubić. Tema radionice bila je "Javne skulpture Ernsta Barlacha i Kathe Kollwitz", a povodom izložbe navedenih umjetnika u prostoru Moderne galerije.

- Uz PowerPoint prezentaciju teme radili smo u stvaralačkim i kreativnim radionicama. S obzirom da se navedena tema odnosila na njemački društveno-politički kontekst 30-ih godina, mi smo na vizualan način, pomoću likovnih rješenja, dali do znanja kako mi vidimo tu problematiku.

Iz tog smo razloga poentirali ljudsku odgovornost i ukazali na potrebni odgojni moment u našim školama, gdje želimo naglasiti da je i dalje potrebno isticanje kulture mira i uporno zalaganje u tom pravcu, gdje nema mjesta podjelama na naše i njihove, na ove i one. Upravo smo svojim sugestibilnim vizualnim porukama doprli do učenika, koji su također bili sudionici projekta, kazala je prof. Kocanović Grubić.

U pripremi je i tiskanje kataloga koji će dokumentirati ovaj događaj i koji će dobiti svi sudionici projekta u organizaciji Moderne galerije Zagreb. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter