Pulske Gimnazijalke prvakinje Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Završnicom u atletici školskih sportskih društava srednjih škola, koja je održana u Splitu završena su ovogodišnja sportska natjecanja srednjih škola Republike Hrvatske. Djevojke pulske Gimnazije iz Splita su se vratila za zlatnom medaljom u ukupnom poretku i time povećali broj osvojenim medalja istarskih srednjoškolaca na državnim prvenstvima u ovoj školskoj godini, u kojoj su istarski srednjoškolci, pogotovo pulski, kao nikad do sada osvojili tri zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje.

Uvjerljivo do naslova

Gimnazijalke su prvo mjesto osvojile vrlo uvjerljivo, s ukupno 139 boda, ispred Športske gimnazije iz Zagreba koja je osvojila 116 bodova. Pulske učenice prva su mjesta osvajala u trčanju na 1.500 metara i štafeti, a nastupile su u sastavu: Anja Milas, Debora Kodan, Franciska Marić, Ana Vareško, Dea Peruško, Lucia Vareško, Ivana Šimunjak, Tia Lena Hinić, Luana Zrinić, Ania Išić i mentorica prof. Đeni Blarežina.

Učenici ŠTUT-a su, pak, osvojili osmo mjesto u sastavu: Dino Crljenica, Milan Grenko, Rene Novacco, Vanja Herceg, Alan Dorić, Azem Gušani, Dominik Žumer, Darko Redaković, Jure Bonić , Edvin Lorber i mentor prof. Siniša Ivanković.

Da bi se mogla ocijeniti ukupnu razina sportskog uspjeha istarskih srednjoškolaca, i u tome doprinos koji su ostvarili u promociji školskog sporta Istarske županije, dovoljno je reći da su istarski srednjoškolci drugi po osvojenim medaljama u Hrvatskoj, iza tek zagrebačkih vršnjaka gdje je kvantiteta par puta veća.

Osim osvojenih medalja istarski srednjoškolci izvadili su vize za Svjetska prvenstva srednjih škola u malom nogometu (ŠTUT Pula), stolnom tenisu (Tehnička škola Pula) i odbojka (Zvane Črnje Rovinj), a upravo je rovinjska škola izborila četvrti puta nastup na svjetskom prvenstvu.

Zlata i u krosu

Istarski učenici briljirali su i na državnom prvenstvu u krosu, koje se održalo u Poreču. Učenici Osnovne škole Vidikovac, koji ove školske godine postižu sjajne rezultate, osvojili su naslov državnih prvaka u kategoriji 5. i 6. razreda dječaci nastupajući u sastavu Marko Družetić, Niko Hošnjak, Stefano Galešić i Bojan Gobbo, voditelj prof Salja Sijarić. U kategoriji djevojčica 5. i 6. razreda OŠ iz Žminja osvojila je 13 mjesto.

U kategoriji 7. i 8. razreda učenice OŠ Vladimira Nazora osvojile su prvo mjesto, dok su njihove pazinske kolege bile osmi. U kategoriji srednjih škola učenice Gimnazije bile su treće, a učenici peti. Učenice Gimnazije nastupile su sastavu: Ana Vareško, Franciska Marić, Ania Išić i Tia Lena Hinić.

Pomoć za odlazak na Svjetsko prvenstvo

Gimnazija Pula treba vašu pomoć nakon što je sportskim rezultatima stekla status škole s najboljim atletskim statusom u RH, i to u muškoj i ženskoj kategoriji. Hrvatski školski sportski savez i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, pozvali su Gimnaziju Pula, kao jedine predstavnike Hrvatske, na Svjetsko školsko prvenstvo u atletici, koje će se održati u Francuskoj, od 24. do 30. lipnja 2017. godine. Timove Gimnazije čine šest učenika i šest učenica te voditeljica. Budući da visoke troškove natjecanja 60 tisuća kuna (prijevoz, smještaj, osiguranje, ISF naknada) snose sami, a do sredine lipnja bi trebali zatvoriti financijsku konstrukciju, podržite ove vrijedne učenike uplatom u svojim mogućnostima na račun Gimnazije Pula: IBAN HR 2724070001118014680; POZIV NA BROJ 401-05/17-01106. Kontakt: [email protected] ili 091-795-9818. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter