Pulske dizalice svijetlit će noću svakog punog sata

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Nakon festivala Visualia Pulski divovi, odnosno dizalice brodogradilišta Uljanik, svijetliti će svakodnevno, otkako se smrači, dakle od 21 sat pa nadalje i tako svaki puni sat. Dizalice će očaravati svjetlima i gradu davati novu vizuru u trajanju od deset, petnaest minuta.

Ponoć će biti označena uvijek istim, prepoznatljivim svjetlosnim znakom kao i tijekom posebnih, prazničkih dana ili tijekom održavanja značajnih manifestacija. Tada će se osmisliti poseban program osvjetljenja, kao i njegovo trajanje. Zimi, svijetlit će također svaki puni sat, no naravno ranije, u vrijeme spuštanja mraka.

Direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj zadovoljna je uspjehom manifestacije koja je, kako kaže, u potpunosti uspjela.

- Festival Visualia, popratio je iznimno velik broj ljudi, no posebno nam je drago što su svi posjetitelji pratili program od početka do kraja, jer je upravo tako bilo zamišljeno. Program je održan prema planu, a zaista je posebno bilo vidjeti rivu punu ljudi koji su željeli doživjeti prvo paljenje uljanikovih dizalica.

Zaista želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u realizaciji festivala Visualia i "Svjetlećim divovima", a to su dizajner Dean Skira, Marko Bolković iz Udruge Sonitus i Hrvoje Markulinčić iz Brodogradilišta Uljanik sa svim svojim vrijednim ekipama, volonterima, donatorima te djelatnicama Turističke zajednice - Vesni, Eleonori i Marineli, ali i svima ostalima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom značajnom projektu, rekla je direktorica Cinkopan Korotaj. (Sanda ROJNIĆ SINKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOKM IZDANJU OD UTORKA
 


Podijeli: Facebook Twiter