Pulske Ceste će obnoviti dionicu od Zambratije do Umaga


Hrvatske ceste odabrale su izvođača radova, nakon što su početkom godine raspisale javni natječaj, i odabrale pulsko trgovačko društvo Cesta d.o.o. Pula za rekonstrukciju dijela državne ceste DC75, dionice Zambratija-Umag, u duljini 325 metara, a sveukupno obuhvaća 576 metara prometnih površina. Cesta je odabrana za izvođenje radova kao najpovoljniji između pet ponuditelja, a vrijednost ugovora iznosi 5,6 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno sedam milijuna kuna (s PDV-om).

Započinju početkom travnja

Nakon desetodnevnog roka za žalbe, ne bude li primjedbi na odabir Hrvatskih cesta ovaj projekt mogao bi započeti već krajem ovog mjeseca, odnosno početkom travnja.

Riječ je o projektu rekonstrukcije dijela državne ceste D75, od Zambratije do Umaga, u kojem se kolnik rekonstruira u širini od 7,10 metara, te će se izgraditi četverotračno kružno raskrižje i dograditi nove pješačke i biciklističke staze, te humuzirani međupojasevi, dok će se postojeći pješački pothodnik u potpunosti ukloniti. Na njegovom mjestu će se izgraditi nova pješačko-biciklistička staza koja povezuje apartmansko naselje i autokamp unutar turističkog naselja Stella Maris Resort, a prolazi ispod D75 kroz novi pothodnik.

Prilikom rekonstrukcije će se u potpunosti ukloniti konstrukcija postojeće prometnice te će se odraditi sanacija temeljnog tla na površinama budućeg kolnika. Za vrijeme izvođenja radova na dionici predviđa se zatvaranje za promet jednog prometnog traka, a regulacija će se izvesti pomoću semafora. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter