Pulska zračna luka jedina bilježi pad prometa

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Zračna luka Pula od svih je hrvatskih zračnih luka ove sezone imala najviše problema, jer je jedini aerodrom koji bilježi pad prometa. Glavni razlog su Rusi kojih je bilo dosad čak 35 posto manje zbog uvođenja viznog režima.

- U odnosu na druge hrvatske zračne luke, naš je najveći problem što nam upravo Rusi i Ukrajinci čine 40 posto prometa. S druge strane povećali smo broj Britanaca koji su sada preuzeli primat, i Skandinavaca, međutim nisu uspjeli nadomjestiti dosadašnje brojke, tako da do kraja srpanj bilježimo 4,5 posto manji broj putnika, kaže nam direktor Zračne luke Pule Svemir Radmilo.

Istakao je da se zato iduće godine treba posvetiti novim tržištima, poput Poljske. Ujedno predlaže da hotelijeri razmisle o svojim cijenama u pred i posezoni.

- U predsezoni će hotelijeri morati dobro razmisliti što je "value for money". Imat ćemo veći broj gostiju u pred i posezoni i sezona će nam se produžiti ako budemo imali dobar omjer vrijednosti za novac. Nisam primijetio da je to sada bio slučaj. Ako pogledamo konkurentne zemlje onda da smo skupi, zaključuje  Radmilo. (B. BAN.)

 


Podijeli: Facebook Twiter