"Pulska veza" idealan film za subotu u ponoc

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buduci da je ekipa koja je iznjedrila "Pulsku vezu" brojna, ne cudi što se jucer na konferenciji za novinare u Circolu, gdje se nalazi centar 59. festivala igranog filma, takoder sjatilo brojno društvo. Kako smo doznali od okupljenih, na filmu je bilu naporno, ali nimalo dosadno raditi, a svi su pohvalili ekipu.

- Dobio sam ulogu negativca, ali se nisam vidio u tome, kazao je Mirko Mocko, koji u filmu tumaci Hektora. Ulogu je ipak prihvatio drage volje jer voli izazove. Bilo je dosta promjena rasporeda, snimalo se i po šest, sedam sati zaredom, ali nije bilo dosadno. Ivi Vitasovic su prije snimanja rekli da bude zlocesta, dok su Marijanu Krivicicu, koji tumaci Hektorovog partnera, rekli da bude takav kakav jest. Krivicicu je bilo lijepo i preporucio se za ubuduce.

Zanimljivo je da se glumci koji su se jucer predstavili uglavnom u "Pulskoj vezi" glume negativce, što je primijetila Zdenka Viškovic Vukic, ravnateljica javne ustanove Pula Film Festival. Izuzetak nije ni Giancarlo Bonassin, koji, osim što glumi, pripada i ekipi koja je film osmislila.

Direktor fotografije Kristijan Burlovic na pitanje voditelja presice Hrvoja Pukšeca zašto su neke scene ponavljane jako puno puta, objasnio je da je to djelomicno i zbog glumaca, koji su svi bili naturšcici, a ponavljanja su bila nužna radi kontinuiteta.

- Tocno prije 20 godina sanjao sam o ovome i moj san postao je stvarnost, kazao je Roberto Legovic, jedan od onih koji je pricu osmislio, radio je kao producent i tumaci glavnu ulogu inspektora Romana.

Najviše nam se ipak dopao komentar redatelja i producenta Zorana Mikletica za koji vjerujemo da sve objašnjava: "Ovo nije film za nedjeljni rucak, nego baš za subotu u ponoc." Tada ce i biti prikazan zadnji dan festivala, a ulaz ce biti slobodan (samo na ovaj drugi, na prvi film se ulaz placa). (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter