Pulska tržnica: Od besplatnog ručka do rukotvorina

 Pileća krilca s bižima
Pileća krilca s bižima

Tijekom vikenda bilo je na pulskoj tržnici osobito živo - u organizaciji Tržnice i agencije Avenue, Budimir Žižović Žižo s ekipom je skuhao posljednju ovogodišnju padelu, a u njoj su se ovoga puta našla pileća krilca s mladim bižima.

Podsjetimo, u sklopu ove manifestacije skuhano je čak šest različitih jela - od srdela, rižota pa sve do pedoča i mišance, a brojni Puljani dobili su priliku, osim pojesti dobru marendu, naučiti i kako se što priprema, i to od svježih, domaćih namirnica koje se mogu kupiti na obližnjem markatu.

Na platou pored zgrade tržnice održala se već tradicionalna manifestacija "Mirisi i okusi Istre" koja je okupila brojne izlagače autohtonih istarskih proizvoda - od suhomesnatih do onih od lavande. Tržnici u goste došla je ovoga puta i Brtonigla, odnosno Fiorela Kmet, predsjednica Udruge zanata "Maison chic" iz Brtonigle sa svojim unikatnim proizvodima.

Posebnost je bila nova manifestacija, koja se prvi put održala u obližnjem dvorištu Cyber Cafea pored zelene tržnice, "HandMade by Markat". Na njoj su Puljanima i njihovim gostima brojni izlagači izložili svoje originalne ručne radove - od torbica, preko rukotvorina od stakla i kože, unikatnog nakita, tradicijskih instrumenata pa sve do drvenih šarenih kućica. Kako doznajemo, namjera je organizatora da i ova manifestacija postane tradicionalna, stoga će se tijekom ljeta održavati svake subote, od 9 do 12 sati. (B. PETROVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter