Pulska tržnica: Klikom do informacije o projektima

Na pulskoj tržnici predstavljen info-kiosk
Na pulskoj tržnici predstavljen info-kiosk

U sklopu EU projekta SEED "Speeding Every European Digital" kojemu je Istarska županija partner na gradskoj tržnici u prolazu između ribarnice i mesnice s radom počeo info-kiosk na kojem će se svi zainteresirani građani moći informirati o radu Istarske županije, njenim projektima, ali i novostima u javnim institucijama.

Jedan od glavnih ciljeva projekta, kojeg provodi Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske integracije, je podizanje razine svijesti građana o postojećim e-sadržajima, a sam projekt omogućava i pristup javnim natječajima, istarskim i europskim novostima, bazama podataka i informacijama o zapošljavanju i gospodarstvu.

Po riječima pročelnika za europske integracije Oriana Otočana postavljeno je ukupno šest info-kiosaka i LCD ekrana, a osim na tržnici, građani će te usluge moći koristiti i u Gradskoj knjižnici i čitaonici, Domu umirovljenika, pulskoj bolnici, na Sveučilištu te u pazinskom Spomen domu.

- Ukupna vrijednost projekta iznosi 230 tisuća eura, a kandidiran je iz našeg ureda u Bruxellesu. Želja nam je i na ovaj način građanima približiti funkcioniranje europskih institucija, ali i dati uvid u aktualne natječaje i mogućnosti financiranja.

U Istri se trenutno provodi 215 projekta koji se financiraju iz europskih fondova, a kada svi budu realizirani, možemo reći da je u Istru kroz te projekte stiglo čak 105 milijuna eura, rekao je Otočan.

Načelnik Županijske uprave Valerio Drandić rekao je da i ovaj projekt dokazuje spremnost da se iz europskih fondova povuku značajna sredstva, dodajući da će Istra spremna dočekati korištenje strukturnih fondova. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter