Pulska špica: Život je crtić

Maca Kitty na majici (Andreas KANCELAR)
Maca Kitty na majici (Andreas KANCELAR)

Iduće nedjelje proslavit će 84. rođendan. I još je u najboljim godinama. Taj starčić odlično izgleda i bez face liftinga i, što je najvažnije, odlično zarađuje. I živjet će vječno.

Mickey Mouse, najslavniji miš na svijetu, kojeg su 1928. oživili Walt Disney i Ub Iwerks, i u 21. je stoljeću živa pop ikona, poput Merlinke ili Elvisa. Do danas je prošao nekoliko retuš-tretmana i osvanuo u famoznim bijelim rukavicama, crvenim hlačicama i žutim cipelama. Lik ovog slavnog miša, poput portreta Chea Guevare, modna industrija obrće i prevrće na milijun i jedan način, e da bi u tom prevrtanju i žmikanju kapnuo i pokoji milijunčić.

Tako je mišja legenda dospjela i u naš mali grad, oživjevši na majicama naših mladih sugrađana. Društvo mu je na pulskim ulicama pravila sladunjava mačkica Kitty i pokoji strip junak. To šaroliko društvance iz mašte lijepo je sjelo na ovotjednu osunčanu špicu, migoljeći između standardnog reda traperica, starki i udobnih jesenskih jakni.

Živio Mickey Mouse!

Visoko, više

U obući visokih potpetica možete iskriviti kralježnicu, istegnuti tetive, preopteretiti, pa čak i deformirati stopala, kao što se dogodilo nepopravljivoj fashionistici Victoriji Beckham. No, kao što je Vicky stisnula zube i smjelo kročila u život na visokoj nozi, tako su se i Puležanke vinule u visine. Na visokoj potpetici. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ; snimio Andreas KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter