Pulska špica: Od minica do damskih šešira

Dolazi vrijeme damskih šeširića (M. ANGELINI)
Dolazi vrijeme damskih šeširića (M. ANGELINI)

Rana jesen idealno je vrijeme za modno svaštarenje. U doba recesije i slabije kupovne moći dušu je dala za one maštovitije. Jer, vrijeme se mijenja iz sata u sat pa se dan može provesti u minicama kompletiranim s otkačenim i trendi čarapama, šarenim detaljima kao što su marame i šalovi ili pak damskim šeširima.

Za ziherašice, tu su vječne traperice. One jednostavno idu uz sve - flanelske ili svilene bluze, traper-jakne i sakoe, veste, džempere.

I torbica, predmet bez kojeg žena ne može, podložna je promjenama. Sezonskim i modnim. Ma koliko god ih doma i na lageru imali, uvijek nedostaje baš ona iz izloga i određene boje. Platnene i plastične ljetne torbe kao i cekeri od špage ukrašene školjkicama i perlicama s prvim jesenjim danima kapitulirale su u odnosu na teže i robusnije - kožne i vunene.

I školske torbe stvar su sezone. Svakakvih boja, dezena i s različitim junacima iz crtića zadovoljit će i najistančaniji dječji ukus, ali standardno visokom cijenom i težinom knjiga koje će u nju biti stavljene razljutiti i oneraspoložiti većinu roditelja. (N. O. RADIĆ; snimili Manuel ANGELINI i Andreas KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter