Pulska slikarica portretirala predsjednika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska umjetnica Davorka Tencic-Radocaj u nedjelju je predsjedniku Ivi Josipovicu poklonila portret velicine 60 puta 40 centimetara koji je izradila u uljanoj tehnici.

Tencic-Radocaj iza sebe ima 8 samostalnih i 12 skupnih izložbi, clanica je Udruženja likovnih i književnih stvaralaca Pula te idejni projektant udruge dobrih ljudi Istre Humana.

"Poseban je užitak i cast napraviti portret predsjednika. Vec sam to ucinila za predsjednika Mesica pa sam osjetila potrebu portretirati i aktualnog hrvatskog predsjednika Josipovica.



Volim portretirati jake i drage osobe, poput moje majke i sina, pa je Josipovic bio logican slijed", rekla je Tencic-Radocaj koja je portret radila do zadnjeg trena prije odlaska na prijem kod hrvatskog predsjednika.

"Pri susretu s njim vidjela sam da sam pogodila. Predsjednik je ozbiljan i nježan", kaže pulska slikarica koja u svojoj likovnoj mapi ima portrete predsjednika dvaju najvecih sila, Obame i Medvedeva, a 12 slika za pomoc Haitiju darovala je krckom Crvenom križu.


Podijeli: Facebook Twiter