Pulska škola s najviše učenika prvih razreda


S obzirom da je u Osnovnu školu Šijana ove godine upisan najveći broj prvašića od svih pulskih škola, čak 75, pulski gradonačelnik Boris Miletić danas je posjetio školu i prisustvovao prigodnom programu prijema prvašića. U prigodnom govoru ravnateljica škole Alma Tomljanović naglasila je kako je polazak u školu nešto novo, veliki korak kojim djeca polako ulaze u svijet odraslih.

- Taj svijet nije uvijek niti jednostavan, niti bezbrižan kao u dječjem svijetu. Učit ćete pisati, čitati, računati, ali će tu biti i mjesta za igru, upoznavanje novih prijatelja, ali i učitelja, pogotovo prve učiteljice koje se uvijek pamte, rekla je Tomljanović i dodala kako će svi zajedno, uz pomoć i u suradnji s roditeljima, pomoći mladim generacijama na tom putu odrastanja.

Gradonačelnik Miletić složio se s ravnateljicom i rekao da je svima živo u sjećanju kada su krenuli u školu te da i on osjeća i ponos i uzbuđenje, kao i kada je sam kretao u prvi razred.

- Nema vrjednije stvari od znanja i što ga više stječete to će vam u životu biti lakše. Uz pomoć kvalitetnog i stručnog kadra te suradnju roditelja sve prepreke bit će savladane. Ovdje ćete imati puno prijatelja, steći puno znanja i, što je još važnije, na sigurnom ste, poručio je prvašićima gradonačelnik te, zaželjevši svima sretan put u svijet obrazovanja, zaključio da je svaki posao odgovoran, ali da je u današnje vrijeme najveći izazov odgojiti i obrazovati dijete i staviti ga na pravi put. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter