Pulska robna kuća postaje jedinstveni gradski hotel

(Neven LAZAREVIĆ)
(Neven LAZAREVIĆ)

Nakon što je prodan i zadnji artikl iz nekad bogate ponude Istre d.d. u Robnoj kući Pula ta je trgovačka kuća zatvorila vrata ovog objekta u samom centru grada na žalost brojnih generacija Puljana. Iako je nekada bila mjesto gdje se moglo naći sve od "igle do lokomotive" ili, ako ćemo preciznije, od hrane, preko igračaka, odjeće, do namještaja, odnedavno ta zgrada u samom srcu Pule zjapi prazna. Ali ako se realiziraju zamišljeni planovi, na kojima se trenutno intenzivno radi, neće biti zatvorena još dugo.

Traži se strateški partner

Naime, još početkom godine pisali smo da tvrtka CCS, većinski vlasnik Istre d.d., želi tu zgradu što prije staviti u funkciju. Prema posljednjim informacijama, namjera je pulsku Robnu kuću pretvoriti u jedinstveni gradski hotel s oko stotinu soba, dok bi podrumski dio bio iskorišten kao podzemna garaža.

- Idejni projekt je već gotov, ali s tim ne bi još izlazili u javnost jer će on zasigurno mijenjati, odnosno sada pregovaramo sa zainteresiranim korporacijama i hotelskim grupacijama i onda će oni odabrati svoje arhitekte i projektirati hotel prema svojim zamislima, potvrdila nam je buduće planove za ovu vrijednu zgradu Ivana Legin, izvršna direktorica tvrtke Istra d.d. koja je dio zagrebačke grupe CCS d.o.o. (inače, u vlasništvu imaju, osim Istre d.d., i Puljanku d.d., TV Istru, B-Vode te zagrebačku Sigu).

Pojašnjava nam i kako, iako su o tome razmišljali, ipak nemaju namjeru baviti se tom turističkom djelatnošću, već će vođenje hotela prepustiti upravo nekom strateškom partneru, a oni će biti investitori. A da nije riječ o malom novcu govori iznos od pet do čak osam milijuna eura, koliko namjeravaju uložiti u ovu nekretninu.

Radovi iduće godine

Iako niti nama nije željela iznijeti imena zainteresiranih partnera, hotelskih kuća, Legin je naglasila da bi pregovori trebali biti gotovi do kraja ove godine, a tada bi, već možda i na proljeće, moglo početi ozbiljno preprojektiranje, odnosno izrada glavnog projekta i prikupljanje potrebne dokumentacije, ali sve u dogovoru s partnerom, a potom bi, tijekom iduće godine, mogli biti učinjeni i prvi konkretniji radovi na toj zgradi.

- Plan je otvoriti u samom centru Pule gradski hotel s četiri zvjezdice i podzemnom garažom, o čemu upravo ovisi i konačni iznos investicije. Naime, u Puli ne postoji neki gradski hotel pa smo mišljenja da je to upravo ono čime bi mogli upotpuniti ponudu u gradu. Hotel bi imao stotinu soba, a bio bi otvoren cijelu godinu, pojasnila je Legin i dodala da će radove financirati iz vlastitih sredstava, kreditima, možda i preko HBOR-a, ali su sve opcije još otvorene.

Idu korak po korak, a prvi je upravo odabir strateškog partnera iz turističke branše. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter