Pulska riva postaje protočnija


Kao i uvijek za oblačnog ljetnog dana, i jučer su Pula i prilazi gradu bili prometno zakrčeni.

Zanimljivo, u ranim jutarnjim satima gužvi nije bilo na Fažanskoj i Vodnjanskoj cesti, no zato je pravi krkljanac od rana jutra do navečer bio na novom kružnom toku u Šijani. Zastoji su počinjali već od Stancije Peličeti. Riva je morala jučer "upijati" puno vozila.

- Vidi se da se ukidanjem parkiranja u Dobrilinoj ulici riva puno brže prazni, a pogotovo će to dati efekta kada budu gotovi radovi u Flaciusovoj ulici i ona se u potpunosti otvori za promet. Tada će ovo rješenje dati rezultate koje smo predviđali. Jasno je da u današnjem prometnom sustavu grada nedostaje parkirališnih mjesta i stoga na površini bivše Mehanike i Istragradnje namjeravamo urediti parkiralište s oko 50-ak mjesta, kaže pročelnik Damir Prhat.

Međutim, jasno je da dolazak brojnih turista za oblačnih dana time neće biti riješen. Stoga se ponovno javlja ideja da uvede drugačiji način prometovanja i vozila "izbace" iz centra grada.

- Očito ćemo trebati drugačije regulirati i označiti signalizacijom odvijanje prometa oko starogradske jezgre da bi onemogućili promet u centru grada i turiste usmjerili na parkirališta, mišljenja je pročelnik. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter