Pulska riva otvorena za promet

Pulska riva napokon otvorena za promet (M. ANGELINI)
Pulska riva napokon otvorena za promet (M. ANGELINI)

Danas oko 14 sati za promet su se otvorile ulice Riva i Flaciusova, kojima se zbog izgradnje obalnog kolektora proteklih 15 mjeseci nije prometovalo. Više od mjesec i pol prije krajnjeg roka izgradnje otvorene su prometnice iako kompletan projekt nije zgotovljen, a na rivi će vrijediti privremena regulacija prometa na dijelu od Ulice sv. Ivana do Flaciusove ulice i u samoj Flaciusovoj te na Danteovom trgu.

- Zbog kompleksne prometne situacije u Puli koja je uzrokovana realizacijom kapitalnih infrastrukturnih projekata te da bi se normalizirao promet u turističkoj sezoni, Grad je donio Rješenje o uvođenju privremene regulacije prometa da bi se rivu pustilo u promet, stoji u priopćenju gradske uprave. Novim režimom prometovanja rivom definiran jednosmjerni dvotračni promet od semafora na rivi prema zgradi Pošte, dok će se na dijelu od pošte do parkirališta kod Zavoda za zapošljavanje i Foruma, moći prometovati u oba smjera.

Parkiranje duž rive, što su mnogi koristili do jučer, u potpunosti se ukida i taj dio zaljeva pretvara u pješačku zonu, te je od jučer zabranjeno parkiranje na potezu rive od zgrade Lučke kapetanije do Uljanika. Doduše, da bi obalni dio postala šetnica trebat će isprati obalni dio rive, kamene ploče koje su uslijed radova pune blata i šporkice, ali i sagraditi nogostup na rivi.

Budući da se gradi kanalizacija u dijelu Flaciusove ulice duž zgrade Pošte, gdje se također vrše arheološka istraživanja, dvosmjerni promet uspostavlja se Anticovom ulicom uz Danteov trg.

- Radovi se trebaju izvesti još na nogostupu rive i Flaciusove ulice, te "kod Ćapalije" gdje se još rade prekopi zbog prespajanja objekata na sustav kanalizacije, ali sama prometnica je spremna i stoga je puštamo u promet, rekao je pročelnik Damir Prhat.

Inače, samo puštanje u promet odvijalo se brzo i bez pretjerane pompe. Radnici su s raskrižja maknuli prepreke i vozači stidljivo počeli koristiti novoobnovljenu rivu. (PIŠE Goran ROJNIĆ, SNIMIO Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter