Pulska riva: Idući tjedan popločavanje nogostupa

(snimila B. PETROVIĆ)
(snimila B. PETROVIĆ)

Prema neslužbenim informacijama iz gradske uprave, narednog tjedna trebalo bi započeti popločavanje nogostupa uz zgrade duž rive. Prema tim informacijama, nogostup bi se popločao svijetlim kamenim pločama, a vrijednost materijala i radova iznosi oko pola milijuna kuna.

Pretpostavljalo se da će obalni, rubni dio pulske rive moći biti očišćen relativno brzo, primjerice mlazom vode pod pritiskom, no čišćenje ide puno sporije.

- Gradilište u prvobitno stanje vraća izvođač radova tvrtka Viadukt, sukladno planu projekta. Položena je sva komunalna infrastruktura na potezu ulice Riva i ostalo je još uređenje nogostupa, kojemu je izvođač radova već pristupio... Riva se kontinuirano i postepeno čisti s obzirom da bi detaljno čišćenje čistilicama moglo uzrokovati raspršivanje sitnog zrnatog materijala što bi moguće ostavilo oštećenja na brodicama, kažu iz Uprave Herculanee, koja je nositelj ovog projekta.

Idući tjedan, po okončanju radova u Laginjinoj ulici gdje se kanal Pragrande prespaja na rekonstruirani kanal u Anticovoj ulici, trebalo bi započeti izvlačenje arheološkog nalazišta antičkog drvenog broda u Flaciusovoj ulici koji je zaustavio izgradnju obalnog kolektora u tom dijelu.

- Završetak kompletnih radova u Flaciusovoj ulici teško je predvidjeti s obzirom na dosadašnju brojnost arheoloških nalaza. (G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter