Pulska pučka kuhinja - dobra hrana, ali i druženje

Od 11 sati do podneva na ručak su došla 23 korisnika
Od 11 sati do podneva na ručak su došla 23 korisnika

Prošla su dva tjedna otkako je u Puli otvorena pučka kuhinja, koju vodi Gradsko društvo Crvenog križa. Stoga smo obišli korisnike i pitali ih koliko im ova usluga znači te kakva im je hrana. "Tko se ovog sjetio treba mu nagradu dati", rekao nam je jedan od Puljana koji je došao na ručak - tanjur blitve, pohani oslić i kupus salatu; veli da je hrana dobra, djelatnici ljubazni, a kuhinja čista i uredna.

Hranom, koju spravlja Pleter, izuzetno su zadovoljni bili svi s kojima smo razgovarali, a posebno ju je hvalila Ljiljana Jurenec, koja je ustvrdila da na ručak dolazi svaki dan, dok subotom uzme hranu za nedjelju, kada je kuhinja zatvorena.

- Volim doći ovdje ručati, krenem ujutro, odem do Čitaonice umirovljenika gdje pročitam u miru novine, a onda dođem na ručak. Uz dobru hranu lijepo se i družim, već sam stekla prijateljice, a za večeru se čovjek uvijek snađe, rekla nam je Ljiljana, koja živi od 180 kuna mirovine i 500 kuna socijalne pomoći pa joj je ova usluga itekako potrebna. (piše i snimila B. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter