Pulska Piramida: Uz planetarij i drugi sadržaji

Mnogi Puljani priželjkuju revitalizaciju Piramide (Arhiva)
Mnogi Puljani priželjkuju revitalizaciju Piramide (Arhiva)

Projekt uređenja i ponovnog otvaranja pulske Piramide napreduje. Na drugi sastanak s predstavnicima Arenaturista došao je zainteresirani ulagač, Talijan Franco Zini, zastupnik internacionalne grupe KMS sa sjedištem u Miamiju, čiji je ured u Monfalconeu.

Unatrag mjesec i pol dana održan je inicijalni sastanak i tada nam je Zini pojasnio razloge svog zanimanja za Piramidu. Kako nam je rekao, početkom 1980-ih godina sudjelovao je u njenom projektiranju, dopremi materijala i ostalom do otvaranja tadašnjeg diskokluba. Iako je u međuvremenu počeo raditi u posve drugačijem okruženju, saznavši da je Piramida zatvorena, došao je na ideju da je revitalizira. Složio se s vlasnicima, Arenaturistom, da diskoteka u Piramidi više nema smisla, ali su zajedno došli na ideju da ondje otvore planetarij.

Dogovoreno je da to i ne bude klasični planetarij, već da se iskoriste razni tehnološki noviteti i mogućnosti, poput projekcije od 360 stupnjeva, zvučnih i svjetlosnih efekata, 3D animacija uz razne zvukove i svjetla... Bilo bi to mjesto zabave za cijelu obitelj, od najmlađih do najstarijih članova.    

- Planetarij u osnovi ostaje, a dalje će se stvari razvijati u skladu sa zajedničkim interesom. Sve to za sada izgleda zanimljivo i u konačnici bi za Piramidu, grad Pulu i građane moglo biti dobro, rekao nam je izvršni direktor Arenaturista Igor Štoković. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter