Pulska paraolimpijka briljirala u Varaždinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Varaždin je bio domaćin 19. Otvorenog prvenstva Hrvatske i državnog prvenstva u atletici za osobe s invaliditetom u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Atletskog kluba Sloboda.

Nastupilo je 140 natjecatelja iz deset europskih zemalja, Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Mađarske, Crne Gore, Rumunjske, Srbije i Slovačke.

Kao dio ovog velikog natjecanja bila je i Jelena Vuković, članica pulskog atletskog kluba Spektar. Nakon velike pauze zbog ozljede, zbog koje je završila u invalidskim kolicima, Jelena se vratila u sport s vrlo zapaženim rezultatima. S obzirom da tri godine nije nastupala, zbog težine ozljede zatražena je rekategorizacija, kad je s liječničke strane definitivno bilo sigurno da Jelena nikad više neće moći bacati stojeći u kategoriji F42 u kojoj je dosad nastupala, a isto tako da neće moći više hodati zbog težine posljedica koje je donijela ozljeda. Jelena je dobila kategoriju F56 u kojoj je nastupila u Varaždinu, izvan konkurencije zbog tijeka same prekategorizacije te međunarodne potvrde iste.

Jelena je bacila kuglu 7,59 metara te tako prebacila A normu za POI u Riju koja iznosi 7,50 metara, postavila osobni te novi hrvatski rekord u kategoriji F 56. U bacanju diska Jelena je s rezultatom 20,38 metara time prebacila B normu za Rio, a do A norme nedostajalo joj je 1,12 metara. I to je njezin novi osobni rekord te novi hrvatski rekord u disciplini F56. (GI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter