Pulska Norijada u utorak na parkiralištu Rojca

(M. A.)
(M. A.)

U povodu završetka školske godine 2015./16., danas su u Komunalnoj palači pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, Lena Radunić i Dino Starčić iz Savjeta mladih Grada Pule te ravnatelj Strukovne škole Pula Ivo Bebek predstavili prigodni program.

Kako su istaknuli pulska Norijada kojom će se maturanti oprostiti od srednjoškolskog obrazovanja, održat će se u utorak 17. svibnja na parkiralištu Društvenog centra Karlo Rojc i trajat će od 11 do 16 sati. Nastupat će Night Express Band (do 14 sati) i potom DJ Gaby.

- Ovim programom želimo obilježiti kraj škole za pulske maturante jer je to jedan njihov veliki korak prema odraslom životu i mi im ne želimo uskratiti tu zabavu. S obzirom na pozitivno iskustvo koje smo imali lani, opet smo se odlučili za parking Rojca. Lani su, naime, bili zadovoljni i maturanti, ali i profesori, ravnatelji pa i sami građani. Savjet mladih aktivno se uključio u pripremu programa i odabir izvođača, a imali bi tek jednu zamolbu maturantima da prehrambene namirnice koje imaju namjeru kupiti i bacati za tu prigodu ipak doniraju Crvenom križu ili nekoj drugom humanitarnoj udruzi po svom izboru, rekla je Krizmanić Marjanović.

Dodala je također da će osiguranje cijele manifestacije biti na vrlo visokoj razini da ne bude problema, kao što ih niti lani nije bilo. Ravnatelj Bebek zahvalio se Gradu i organizatorima u ime maturanata koji su, kako je istaknuo, jako zadovoljni ovom manifestacijom i jako joj se vesele. Pozvao je također maturante da ne bacaju brašno i druge namirnice već da se pridruže Strukovnoj škola koja će i ove godine donirati namirnice udruzi Facebook Puljani humanitarci netom prije početka programa u utorak.

- Cijeli ovaj projekt oko organizacije Norijade dobro je promišljen unutar članova Savjeta mladih, kako organizirati i što ponuditi, a pritom smo se savjetovali i sa samim maturantima. Drago mi je da im se sviđa, ali moram naglasiti da se sviđa i nama jer se program održava u kontroliranim uvjetima, a oni imaju priliku proslaviti završetak škole, rekao je Starčić i najavio da će od iduće godine organizirati i radionice za maturante na kojima će im studenti prenositi svoja znanja i iskustva i na taj im način olakšati put i odluku oko upisa na fakultete. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter