Pulska noć na sedam lokacija

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Večeras u 21 sat počinje tradicionalna, 10. Pulska noć - Ulicama našeg grada. Organizatori ovogodišnje fešte pripremili su raznovrsni program koji će se odvijati na čak sedam lokacija - na Forumu, na Trgu sv. Tome, u Ulici Sergijevaca, na Danteovom trgu, Portarati, Giardinima i na tržnici.

Na Forumu će nastupiti zbor Zaro, Nola i Koktelsi, na Trgu sv. Tome Delta blues gang i Double dose, u Ulici Sergijevaca bit će Fiorin jazz quintet. Na Danteovom trgu, pak održat će se Open air discoteque, odnosno best session of r'n'b, house&electro music. Nadalje, na Portarati nastupit će KUD Uljanik, Vesna Nežić Ružić, Anelidi i In vino veritas, na Giardinima nastupa 052 Band i Stellhammer (hard metal rock cover band).

Na Giardinima će se pripremiti i tradicionalna gradelada - srdele, vino i kruh prodavat će se po prihvatljivih 15 kuna. Na sedmoj lokaciji, na tržnici, održat će se također glazbeno - gastro program uz Trio val te Duo Irena i Mauro Giorgi, a posjetitelji će moći kušati istarske proizvode u sklopu Istrafešta. Također, tijekom Pulske noći, koja bi trebala trajati do 2 sata, svi će ugostiteljski objekti i trgovine raditi duže od uobičajenog radnog vremena.

U sklopu Pulske noći na tržnici u centru grada održat će se Istrafešt na Markatu. Od 19 sati chef Robert Perić i LF catering od tradicionalnih domaćih namirnica pripremat će istarski fast food meni, a zanimljiva jela posjetitelji će moči kušati uz prigodne cijene. Uz Istrafešt, bit će tu i razni izlagači koji inače sudjeluju na manifestacijama Tržnice kao što su HandMade i Mirisi i okusi Istre. Tako će se u ponudi naći ručno rađeni nakit, ukrasni predmeti, suveniri, prirodna kozmetika, ali i vino Demian, domaći proizvodi OPG Komparić te domaće slastice. Za poseban glazbeni ugođaj tijekom večeri pobrinut će se Trio Val i Duo Irena & Mauro Giorgi. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter