Pulska kazališna noć: Fotografije, predstave, arije

Aleksandar Bančić, Valter Roša, Saša Miljević i Gordana Jeromela Kaić najavili su program Noći kazališta (V. BEGIĆ)
Aleksandar Bančić, Valter Roša, Saša Miljević i Gordana Jeromela Kaić najavili su program Noći kazališta (V. BEGIĆ)

Četvrta Noć kazališta, koja će se u Puli održati u subotu 17. studenog, predstavljena je na konferenciji za novinare u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula.

- Manifestacija se održava u cijeloj Hrvatskoj četvrtu godinu zaredom treće subote u studenom, a program će trajati od 19 do 24 sata. Jedinstvena ulaznica za sve programe košta 30 kuna. Održat će se otvorenje izložbe kazališnih fotografija Saše Miljevića, a Valter Roša izvesta će tri lakrdije iz "Mistera bufa". Repriza "Čorbe od kanarinca" odgođena je zbog ozljede glumice, pa će večer završiti opernim arijama u izvedbi baritona Ronalda Brausa i mezzosopranistice Blanke Tkalčić uz glasovirsku pratnju Vesne Ivanović Ocvirk, rekla je ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić.

- Izložba je presjek mojih fotografija o kazalištu nastalih posljednje dvije, tri godine, dakle 12-13 predstava ukupno, a moram priznati da mi je bilo teško izabrati radove. Za glazbenu podlogu zaslužni su Gabi i Marijan iz Nole, kazao je Saša Miljević u povodu svoje izložbe.

Valter Roša, kojeg je Jeromela Kaić definirala svojevrsnim glumačkim fenomenom, izvest će tri lakrdije iz "Mistera buffa", koje je publika mogla premijerno pogledati na Maloj sceni INK-a početkom ovoga ljeta, te na Kaštelu i u Pićnu. Rošu je Teatar.hr nominirao za najboljeg muškog izvođača. Proglašenje najboljih bit će 22. studenog u zagrebačkoj Tvornici, a među nominiranima od Puljana je i Jasna Žmak.

- Drago mi je da je publika dobro prihvatila te lakrdije, to je nešto posve novo u našem kazalištu, a od velike mi je pomoći bio Aleksandar Bančić, kazao je Roša. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter