Pulska Hvidra slavi dvadesetu obljetnicu

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

U povodu 20. obljetnice utemeljenja pulske udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata danas je u sjedištu Istarske županije u Puli održana konferencija za novinare kojoj su, uz predsjednika Ivicu Lerotića, prisustvovali i utemeljitelji i članovi pulske Hvidre Josip Dir, Jako Barać i Zdenko Požgain.

Predstavljene su također i zahvalnice i plakete koje će sutra biti podijeljene na svečanosti u Domu hrvatskih branitelja. Svečanost će početi u 19 sati, a nastupit će Gimnazium te Diana Dina Fiamengo. 

- Zahvalnice će biti podijeljene svim utemeljiteljima udruge te tvrtkama s područja Pule koje su pratile i sufinancirale rad udruge, a to su Pula Parking, Herculanea, Vodovod, Plinara, Nove istarske knjižare, Elekroistra, Puljanka te Dobrovoljno vatrogasno društvo Pula, rekao je Lerotić.

Plakete će pak biti dodijeljene, nastavio je Lerotić, Istarskoj županiji, Gradu Puli, općinama Fažana, Medulin i Ližnjan, a posebna plaketa bit će uručena gradonačelniku Pule Borisu Miletiću, za osobni doprinos radu pulske Hvidre.

- Želim istaknuti doprinos Fažane, Medulina i Ližnjana, jer su hrvatskim ratnim vojnim invalidima s tih područja dodijelili zemljišta za gradnju obiteljskih kuća, rekao je Lerotić te napomenuo da će i Grad Pula uskoro dodijeliti zemljište ili stanove za 56 vojnih invalida. Istaknuo je da će tim činom Pula postati drugi grad u Hrvatskoj koji je zbrinuo sve svoje hrvatske ratne vojne invalide. Veli da je Grad već osigurao zemljište na Gregovici, a pregovara se i o dodjeli stanova u Šijani, u zgradi Industrogradnje.

Lerotić je zatim kazao da će se time konačno riješiti stambeno pitanje mnogih branitelja te zahvalio Istranima što su bili "otvorenog srca i duše" i prihvatili mnoge ranjene i prognane. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter