Pulska Hitna s tri pacijenta prevrnula se na autocesti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak dvije prometne nesrece u kojima je sudjelovalo ukupno pet vozila, a tri osobe lakše ozlijedene, dogodile su se gotovo istovremeno u petak oko 15 sati na autocesti Rijeka - Zagreb kod tunela Tuhobic na cvoru Oštrovica.

U prvoj nesreci sudjelovalo je vozilo Hitne pomoci pulskog Doma zdravlja u kojem je u tom trenutku bio vozac, tehnicar i troje pacijenata. Samo spletom sretnih okolnosti izbjegnuta je tragedija kada se kombi Hitne pomoci, izbjegavajuci sudar s automobilom, prevrnuo na bok.



- Vozili smo troje pacijenata iz Zagreba za Pulu kada je, po izlasku iz tunela, marea pocela krivudati po cesti. Iza nje se vozio džip. Izbjegavao sam na sve nacine da ju ne udarim... Sve sa strane sam izudarao, svo ovo kamenje... Kad se ispred nas našla zaštitna ograda znao sam da je moram izbjeci. Inace smo se mogli popeti i tko zna što bi se dogodilo. Vratio sam se na cestu i tada nas je okrenulo na bok.

Izgledalo je kao da je na cesti bio led. Samo znam da smo svi dobro prošli. Druga hitna je odvezla našu pacijenticu koja se žalila na bolove u ledima, ispricao nam je vozac Boro Tomic kojem su lakše ozlijedene šake.

Samo nekoliko stotina metara niže, takoder u smjeru Rijeke, odigrao se lancani sudar u kojem su sudjelovala cetiri automobila, a najgore je prošao peugeot 307 završivši u zaštitnoj ogradi. Prednji kraj bio mu je potpuno uništen, a prema prvim informacijama lakše su ozlijedeni vozac i putnik iz tog automobila.


Podijeli: Facebook Twiter