Pulska gradska knjižica traži 7 vježbenika

(Arhiva/D. MEMEDOVIĆ)
(Arhiva/D. MEMEDOVIĆ)

Gradska knjižnica i čitaonica Pula raspisala je javni poziv za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnos i to za pet knjižničara, odnosno knjižničarke i po dva diplomirana knjižničara, odnosno knjižničarke. Osposobljavanje traje 12 mjeseci, i to puno radno vrijeme.

Na poziv se mogu prijaviti nezaposlene osobe koje su prijavljene u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dulje od 30 dana i koje, bez obzira na razdoblje ukupno evidentiranog staža u mirovinskom osiguranju, a koje nemaju više od jedne godine staža u zvanju za koje su se obrazovale. Polaznicima Zavod za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu za rad u iznosu od 1.600 kuna mjesečno, kao i doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Sve dodatne informacije o dokumentima koje je potrebno priložiti mogu se vidjeti na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Inače, za diplomiranog knjižničara potrebno je imati završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti s najmanje 60 ECTS bodova iz programa knjižničarskog usmjerenja, odnosno studij knjižničarskog usmjerenja kojim je stečena VSS sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.

Za knjižničara je potreban uvjet završen preddiplomski sveučilišni studij iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti s najmanje 30 ESCT bodova iz programa knjižničarskog usmjerenja ili završen drugi preddiplomski studij humanističkog ili društvenog usmjerenja. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter