Pulska gitarijada poziva istarske demo bendove

Dio atmosfere s prošlogodišnje Gitarijade (A. KANCELAR)
Dio atmosfere s prošlogodišnje Gitarijade (A. KANCELAR)

Pulska gitarijada održat će se 2. svibnja na Portarati, a prijave traju do nedjelje 20. travnja, objavljeno je danas na konferenciji za novinare u Rock caffeu koji organizira ovu tradicionalnu manifestaciju uz podršku Hrvatske glazbene unije Istarske županije pa su se novinarima obratili Mirko Mocko i Nataša Petrić Tasha. Pobjednika čeka nastup na finalnoj večeri najjačega domaćeg demo festivala - Hrvatskog glazbenog festivala u Zaboku i druge nagrade.

Na Gitarijadu koja se održava svake godine, a vezana je uz proslavu Dana grada Pule, mogu se prijaviti svi istarski demo bendovi koji do dana nastupa na Gitarijadi nemaju objavljen nosač zvuka a žanrovski se mogu svrstati u rock, pop, metal, punk, hip hop, blues, indie, elektro… Sve osim narodnjaka i zabavnjaka ulazi u obzir.

Na natječaj treba poslati najmanje dvije i to obavezno autorske pjesme, biografiju benda sa slikom i kontakt, a predati se mogu u Rock caffeu ili u kutiju za Gitarijadu u MMC-u Luka od 7 do 15 sati od 17 do 20 sati. Materijale je moguće poslati poštom na adresu Rock caffe, Scalierova 8, 52100 Pula s naznakom "Za Gitarijadu" ili na adresu HGU Istarske županije, Istarska 30, 52100 Pula, također s naznakom "Za Gitarijadu". Moguće je materijale poslati i elektronskim putem na adresu [email protected].

Dvije su promjene ove godine, jedna je što će se Gitarijada održati samo jedan dan, jer neće biti natjecanja bendova iz Istre koji su se na HGF prijavili direktno, a taj je dio održan prošli tjedan u Pazinu. Druga je promjena što neće biti šatora nego će bendovi svirati pod vedrim nebom. Organizatori planiraju da će na Gitarijadi nastupiti osam do deset bendova, a njihova imena bit će objavljena oko 25. travnja. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter