Pulska Gimnazija ima sjajne matematičare


Jučer je održano županijsko natjecanje iz matematike. Za osnovne škole organizator i domaćin bila je OŠ Veruda, a za učenike srednjih škola Gimnazija Pula.

OŠ Veli Vrh najbolja za 7. i 8. razrede

U kategoriji osnovnih škola, kod osmaša prvoplasirani je Andrej Todić (OŠ Veli Vrh Pula) potom Adrian Čekić (OŠ Tar-Vabriga) i Paola Šajina TOŠ "Giuseppina Martinuzzi" Pula. Među sedmašima najbolja je bila Martina Licul (OŠ Veli Vrh), zatim Karlo Lorencin (OŠ dr. Mate Demarina Medulin) te Nino Basanić (OŠ "Ivo Lola Ribar" Labin) i Pavao Turić (OŠ Stoja Pula) kao trećeplasirani. Među šestašima, prvo je mjesto osvojio Matej Božac iz pulske OŠ Kaštanjer, drugo Martina Dujak (OŠ Rivarela, Novigrad) i Marijana Fable (OŠ M. Vlačića, Labin), a trećeplasirani su Jure Cvek iz OŠ Krnica i Nina Jurić iz OŠ Vladimira Gortana Žminj. Kod petaša, najbolji je bio učenik iz OŠ Vodnjan Vid Šarić, potom Nataša Mišon, iz OŠ "Ivo Lola Ribar" Labin, a treća Maja Livak iz OŠ Vladimira Nazora Pazin. U kategoriji četvrtaša, najviše je uspjeha imao Tin Kuterovac iz OŠ Poreč, zatim Nikola Dujmović iz OŠ Jurja Dobrile Rovinj, a treći je Vedran Buršić iz OŠ Marije i Line Umag.

Kod srednjih škola, učenici su se natjecali u kategoriji prirodoslovno-matematičke gimnazije i ostale srednje škole. Kod prirodoslovno-matematičkih gimnazija, najbolji je bio Luka Buršić, potom Mateo Buršić i Arijan Vidulin, a kod drugih razreda Luka Buršić, Matija Lilić i Lucija Rukavina, svi iz Gimnazije Pula. Među učenicima trećih razreda, najbolji su bili Ermin Mustafić, Dea Kalebić (Gimnazija Pula) i Domagoj Matošević (SŠ Zvane Črnje Rovinj). Kod maturanata najbolji su bili Marko Lazarić, Nikolina Cetina (Gimnazija Pula) i potom Giacomo Bonetti (TSŠ Buje). Posebnu je pohvalu dobio učenik Luka Buršić (onaj iz drugog razreda, budući da su dva učenika s istim imenom i prezimenom, op.a), koji je postignuo maksimalan broj bodova te riješio sve zadatke.

Labinjani ispred pazinskih Gimnazija

Kod učenika ostalih srednjih škola, najbolji u kategoriji prvih razreda je Martin Šverko (SŠ Mate Blažine Labin), potom Stela Pletenac (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin) i Ivan Sladonja (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin). Prvi i drugoplasirani u kategoriji drugih razreda su Marko Damjani i Karlo Frankola            (SŠ Mate Blažine Labin), a treći Luka Gjurić (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin). Ivana Franković (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin), Leonardo Max Golušin (Pazinski kolegij – klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti) i Andi Škrgat (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin) najbolji su kod učenika trećih razreda, a kod učenika četvrtih razreda to su Patrik Matošević (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin), Marko Brajković (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin) i Maša Lač (SŠ Mate Balote Poreč). (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter