Pulska filmska tvornica u gostima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga Pulska filmska tvornica ove ce se nedjelje u zagrebackom kinu Tuškanac s pocetkom u 21 sat predstaviti publici s 16 filmova i pet svojih projekata.

- Želimo predstaviti sljedece naše projekte: osnovnu radionicu izrade filma koja ce se ove godine održati po šesti put, zatim naprednu radionicu izrade filma, školu animiranog filma koja upravo traje u Gradskoj knjižnici i citaonici Pula, radionicu filmske medijske kulture u osnovnoškolskoj nastavi te projekt arhiva kinokluba Jelen, kazao je Marko Zdravkovic Kunac iz Pulske filmske tvornice.



Program ce se sastojati od dva jednosatna bloka. U prvom bloku bit ce predstavljeni spomenuti projekti i prikazana dva filma s radionice filmske medijske kulture u osnovnoškolskoj nastavi: "Bajka o vratima" i "San prije pocetka školske godine" te dva filma iz arhive kinokluba "Jelen".

U nastavku ce zagrebacka publika moci pogledati 12 najboljih filmova s radionice izrade filma: "Mladi i usmjereni" Zlatka Pancica, "Biciklist" Pere Šculca, "Uspješan start" Nevene Trgovcic, "Zašto jedem ono što znam da mi škodi?" Ive Milakovic, "Živi život" Martina Bastijanica, "… i na kraju mravi pojedu ribu" Velimira Todorovica i Rajka Bana, "Autobiografski, kostimirani" Maje Koroman, "Šjora Rina Smajla" Igora Šaponje, "Kako sam..." Zlatka Pancica, "Traži se Happyend" Maje Koroman, "Ca je to za jedan Aikido" Vanje Radovanovic i "Kuda plovi ovaj brod" Vanje Ujcic.

Organizatori ovog zagrebackog predstavljanja su Pulska filmska tvornica i Hrvatski filmski savez, a parteri su Pula Film Festival i Zajednica tehnicke kulture Pula.


Podijeli: Facebook Twiter