Pulska fešta na šest lokacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U središtu Pule u subotu od 21 sat pa sve do jutra održat ce se tradicionalna pulska fešta "Ulicama našeg grada". Na šest lokacija u najužem središtu grada - na Forumu, Ulici Sergijevaca (dvije lokacije), Danteovom trgu, Portarati i Giardinima - gradani i turisti moci ce pronaci nešto za svoj gušt iz kulturno-zabavne ponude.

- Ovakva fešta, pokazao je interes gradana i cijelih obitelji koje prisustvuju, najviše odgovara našem gradu. Suština programa je da se održava na pulskim ulicama, umjesto na jednom, centralnom mjestu, i da butige, restorani i kafici rade do kraja fešte, a gradani i turisti se rasprše po centru da bi se osjetio puls grada, najavio je  Budimir Žižovic u Komunalnoj palaci na konferenciji za novinare.

Na Forumu ce posjetitelje zabavljati Coctails band, Serdo Valic i duo Magnolija te KUD Uljanik. Kod Parka grada Graza prolaznike ce uveseljavati Domino band, u Ulici Sergijevaca vec tradicionalno ce svirati Fiorin jazz orchestra, a na Danteovom trgu organizirat ce se Open air discotheque uz zvukove r'n'b i elektro&house muziku koje ce puštati DJ-evi Zoff, SumiRumiBwoy i Gabi. Na Trgu Portarata nastupit ce zbor Zaro, Anelidi i Vesna Nežic Ružic, Alen Vitasovic i Company band te KUD Uljanik, dok ce Giardine uveseljavati Dream project band, The live band, kvintet Fjaka, ponovno KUD Uljanik. Korzu ce posjetitelji fešte moci uživati i u gradeladi, odnosno porcijama srdela i vina po cijeni od 15 kuna.

- Na ovoj fešti je tradicionalno najveci odaziv gradana, koji zaslužuju ovakvo druženje nakon što su strpljivo izdržali ljetnu sezonu, rekao je gradonacelnik.

S obzirom na uobicajene prometne probleme u gradu, preporucuje se gradanima da automobile ostave u garažama i prošetaju do centra ili koriste usluge javnog gradskog prijevoza da bi se izbjegle dodatne prometne gužve. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter