Pulska Dolcevita: još 9 zgrada priprema sanaciju

Uređena fasada na Kapitolinskom trgu (N. LAZAREVIĆ)
Uređena fasada na Kapitolinskom trgu (N. LAZAREVIĆ)

Troškovnici s okvirnim cijena za obnovu fasada i krovišta devet zgrada koje su izabrane u drugom krugu gradskog projekta Dolcevita su gotovi. Sada će sa suvlasnicama započeti pregovori kojima će se pokušati usuglasiti želje i mogućnosti s onim što im se može ponuditi. Rekao nam je to pročelnik gradskog odjela za komunalni sustav i imovinu zadužen za provedbu projekta Dolcevita Damir Prhat, odgovarajući na pitanje u kojoj je fazi drugi krug projekta.

Dolcevita je, podsjetimo, projekt kojim Grad Pula sufinancira obnovu fasada i krovišta građevina u starogradskoj jezgri i time značajno smanjuje troškove suvlasnika koji su odlučili urediti pročelja svojih zgrada. Dosad su objavljena tri kruga natječaja u tom projektu.

U prvom krugu uređene su tri zgrade, a jedna je još na čekanju, u drugom krugu, ukoliko sve bude teklo po planu, uredit će se devet građevina, a u trećem krugu raspisanim početkom ove godine za uređenje su se prijavili suvlasnici čak 18 objekata.

- Nakon dogovora oko cijene radova slijedi poziv povjerenstva suvlasnicima na potpisivanje predugovora, zatim postupak javne nabave te realizacija projekta, rekao je Prhat, najavivši da se prvi radovi mogu očekivati u prvim mjesecima iduće godine.

Dosad su, podsjetimo, obnovljena pročelja na Kapitolinskom trgu 1, Maksimijanova 2/Sergijevaca 18, te Sergijevaca 43. Suvlasnici tih objekata, izjavili su tada, vrlo su zadovoljni obnovom i novim izgledom zgrada. Osim ljepšeg izgleda, potvrdili su, obnovom su riješili i niz nedostataka koji su ih mučili, poput prokišnjavanja krova ili stare stolarije. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter