Pulska dogradonačelnica primila izvrsne gimnazijalce


Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović jučer su u prostorijama Komunalne palače primile izvrsne atletičarke Gimnazije Pula te nagrađivanog matematičara i informatičara Ivana Lazarića zajedno s njihovim mentorima.

- Željela bih vam čestitati na vrhunskim rezultatima značajnima za vas, vašu školu i grad. Oni su sasvim sigurno motivacija za buduće generacije učenika - kazala je zamjenica gradonačelnika i posebno se zahvalila mentoricama Fatimi Ferizović-Vujović i Đeni Blarežina, treneru Milanu Vitasoviću te ravnateljici Gimnazije Branki Antunović-Piton na angažmanu. Čestitkama se pridružila i Krizmanić Marjanović koja je ustvrdila da bez predanog rada i truda ne bi bilo moguće ostvariti ovako prestižne rezultate.

Branki Antunović-Piton kazala je da je vrlo ponosna na sve učenike Gimnazije, kako na spomenute, tako i na one koji su ostvarili izvrsne rezultate i na drugim poljima. Dodala je da je veseli činjenica da se odnos prema prirodnim znanostima mijenja te da ti predmeti dobivaju sve više na značaju.

Da bi školski sport postao još popularniji pobrinule su se učenice koje su na Svjetskom natjecanju u atletici održanom u Kini osvojile ukupno 11. mjesto, pritom oborivši i svoje osobne rekorde. Tako je atletičarka Wanda Haber Zelanto osvojila zlatnu medalju na 400 m, Ana Vareško 2. mjesto na 1500 m, a Lucia Vareško došla je šesta na 200 m. Na natjecanju su sudjelovale i Ivana Babić i Dea Peruško, dok je Ema Hošnjak zbog pisanja državne mature bila primorana izostati.

Učenik Ivan Lazarić na nedavno održanoj Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi na Tajlandu osvojio je broncu, no to nije njegov jedini uspjeh. Naime, skupio je brojna postignuća, poput prvog mjesta na 22. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi-– CEOI, dobitnik je Oskara znanja za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz matematike, prvo mjesto na državnom natjecanju iz informatike Infokup - algoritmi te za osvojenu zlatnu medalju osvojenu na prošlogodišnjem međunarodnom natjecanju iz matematike. Također je dobitnik javnog priznanja Grada Pule koje mu je gradonačelnik ove godine uručio za osobiti doprinos i postignuće za osvojeno prvo mjesto i izvanredne rezultate na 8. srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi u Dresdenu. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter