Pulska Dogma objavila novu pjesmu "Nemir"

Valter Flego (N. LAZAREVIĆ)
Valter Flego (N. LAZAREVIĆ)

"Nemir" je nova pjesma pulskog banda Dogma, radi se o muško-ženskom duetu gdje se kao gost u pjesmi pojavljuje Maja Griparić.

Novom pjesmom Dogma najavljuje svoj novi peti po redu studijski album na kojem band trenutno radi. Izlazak albuma planira se na proljeće, 2018. godine, pod etiketom izdavačke kuće Dallas.

Produkciju pjesme potpisuju članovi Dogme uz aranžman i glazbu, dok su miksanje i mastering odrađeni u Londonu.

Autor teksta Sandro Pettener o pjesmi kaže:

- Pjesma "Nemir" govori o univerzalnom traženju mira. U sadašnjem vremenu okruženi smo vijestima i glasovima nasilja, nezadovoljstva, raznim distrakcijama od kojih ne možemo čuti vlastiti glas. Pjesma govori o unutarnjem traženju jednog takvog mjesta-prostora u kojemu se možemo očistiti od te buke i nemira i pročistiti se kako bi mogli čuti ponovno svoje unutarnje ja. Nemir je dio svih nas, kao neki simbol današnjih generacija, udaljeni smo od samih sebe, zagađeni vanjskim informacijama i kao takvi izgubili smo izvorni način komuniciranja. Moj je poziv da se čovjek mora očistiti i izolirati od tog vanjskog zagađenja kako bi čuo sebe i druge. Može se to odnositi i na muško–ženski odnos, ali nemir je univerzalan pojam pa se samim time odnosi na sve nas i komunikaciju bilo koja dva ljudska bića.

Videospot za istoimenu pjesmu snimila je i režirala N. O. Production iz Pule, Redatelj videospota je Mladen Đaković, snimatelji Mladen Đaković i Mateo Ostojić, a u videospotu glume pulski glumci Iva Kevra i Rade Radolović. Videospot je sniman je u Puli i okolici, ideja videospota je prikazati dvije srodne duše koje traže svoje mjesto u ovom kaotičnom svijetu, ženski kadrovi snimani su danju a muški noću. Svatko od njih u potrazi je za svojim vlastitim mirom, muški svijet bori se s noćnim prikazima lutanja konfuznih misli i potrage svog prostora, dok je ženska strana priče svijetlija, snimana danju, u prirodi, također u potrazi za svojom stranom mira. Na kraju videospota muška i ženska potraga završava u jednom zajedničkom kadru a da li su mir pronašli zajedno, saznat ćete ako pogledate Dogmin novi videospot "Nemir", kaže Pettener. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter