Pulska će bolnica biti najmodernija u Hrvatskoj

Ministar zdravlja Rajko Ostojić (M. ANGELINI)
Ministar zdravlja Rajko Ostojić (M. ANGELINI)

U novoj bolnici u Puli sve usluge moći će se dobiti na jednom mjestu. To će biti zasigurno najmodernija bolnica u Hrvatskoj i jedan od većih građevinskih pothvata, ne samo u zdravstvenoj zaštiti u ovom dijelu Europe, rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić o velikom pulskom projektu.

- Što je napravljeno da građani sjeverne Istre, Umaga, Novigrada, Buja, ponovno mogu koristiti usluge izolske bolnice, za koju su plaćali samodoprinos?

- Izola je problem koji traje već 22 godine. Istina je, građani su izdvajali samodoprinos, 40-50 posto kapaciteta izolske bolnice građeno je za hrvatski dio Istre. Nažalost, nije se to do kraja konzumiralo. Očekivao sam da će bivši ministar - koji je dao ostavku prije tri mjeseca, a rodom je iz Izole, radio je tamo, bio ravnatelj - uspostaviti suradnju. Danas smo dio EU-a i građani te regije mogu slobodno koristiti prekograničnu suradnju, naravno sukladno propisima i Slovenije i Hrvatske, naravno i EU-a, ali za tri godine ovo će biti središnja bolnica i uvjeren sam da će Slovenci dolaziti k nama na liječenje u Pulu.

- Mediji pišu da gubite potporu premijera Milanovića jer zdravstvo gomila samo dugove. Vaš komentar?

- Danas su mi u Rijeci rekli da sam za dvije godine za hospicij i palijativnu skrb napravio više nego svi moji prethodnici u dvadeset godina. Slične riječi čujem i ovdje u Puli. Dakle, radimo težak i odgovoran posao, a na medijske napise se naprosto ne osvrćem. (D. PALIBRK)

CIJELI RAZGOVOR ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter