Pulska carinarnica pripojena rijeckoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vladino Povjerenstvo danas je odlucilo o preustroju Carinske uprave koje stupa na snagu 1. srpnja 2012., tocno godinu dana prije pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Umjesto 17 regionalnih carinarnica ubuduce ce ih biti sedam, a preostalih 10 ce se pripojiti susjednima, a pulska ce se pripojiti rijeckoj. Te smo informacije poslijepodne dobili od predsjednika Nezavisnog sindikata carinika Hrvatske Željka Popovica.

Povjerenici ostalih sindikata nisu željeli da objavimo njihove podatke niti su željeli išta komentirati razocarani donesenom odlukom za koju smatraju da je politicki motivirana i donijeta u svega deset dana bez prethodne analize stanja na terenu.

Carinska uprava je na svojim web stranicama objavila da priprema novu organizacijsku strukturu carinske službe. Pojasnili su da provedba prve faze preustroja, od 1. srpnja 2012. godine, nece imati za posljedicu otpuštanje carinskih službenika niti ce preustroj opcenito imati negativne reperkusije na dostupnost gospodarstvu usluga carinske službe.

Zakljucuju da ce u narednom periodu utvrditi konacan broj carinskih službenika za zbrinjavanje s obzirom na ocekivano smanjenje opsega carinskog poslovanja zbog prestaje provedbe carinskog nadzora na granicama sa zemljama clanicama EU. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter