Pulska bolnica: Novi specijalisti i ambulante

Presica u pulskoj bolnici (M. MIJOŠEK)
Presica u pulskoj bolnici (M. MIJOŠEK)

Pulska bolnica odnedavno je bogatija za troje novih specijalista: sa specijalizacija su se vratili psihijatrica Eva Zorjan Sponza, anesteziologinja Ana Brkljačić i urolog Kornelije Ilovar. Dvoipolgodišnju subspecijalizaciju iz reumatologije završila je fizijatrica dr. Kristina Vujović Poduje koja će voditi prvu reumatološku ambulantu u pulskoj bolnici. Ambulanta se uskoro otvara pa reumatološki bolesnici iz Istre više neće morati u riječki KBC i privatne klinike.

Od početka godine u pulskoj bolnici radi i ambulanta kliničkog farmakologa, na Djelatnosti za unutarnje bolesti. Klinička farmakologinja dr. Hana Kalinić Grgorinić prima pacijente dva puta tjedno, srijedom i petkom od 8 do 11 sati. Riječ je o pacijentima koji koriste više vrsta lijekova i imaju problema s nuspojavama, interakcijama i nepodnošenjem pojedinih lijekova.

Na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare u Ravnateljstvu pulske bolnice sanacijska upraviteljica doc. dr. sc. Irena Hrstić najavila je i ekipiranje stručnjaka za rad u Centru za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, koji je nedavno osnovan u sklopu međuregionalnog projekta Love Your Heart, što ga vodi Istarska županija. Uz medicinsku sestru, sada jedinu zaposlenu u Centru za rad na holterima EKG-a, bolnica najavljuje zapošljavanje i dva kardiologa na 30 sati mjesečno i još jedne sestre na pola radnog vremena za dodatni rad na ovom projektu.

U Centru je uređena i opremljena sala za edukaciju i predavanja, što je koštalo oko 17 tisuća kuna, a uz namjenska sredstva iz projekta, pomogli su i donatori - pazinska tvrtka Mi-com s 9.900 kuna te zagrebačka tvrtka Abbot za čijih je pet tisuća kuna kupljen namještaj i projektor s platnom.

- Kadrovsko popunjavanje Centra za prevenciju kardiovaskularnih bolesti smanjit će i liste čekanja za UZV srca i kardiološki pregled., rekla je dr. Hrstić.

Novi digestor na onkologiji
U onkološku ambulantu stigao je novi digestor, uređaj za pripravu kemoterapeutika, zamijenivši jedan od dva takva uređaja koja bolnica posjeduje, a iza kojih je predug radni staž. (Duška PALIBRK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter