Pulska bolnica na listi cekanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema posljednjim najavama iz Županije, Vlada bi na sjednici u cetvrtak trebala odluciti o raspisivanju natjecaja za financiranje gradnje nove pulske bolnice, objekta na koji gradani Istre cekaju vec najmanje tri desetljeca.

S obzirom na stalna odgadanja, posve je neizvjesno hoce li se pulska bolnica doista naci na dnevnom redu sjednice Vlade ovog cetvrtka ili njen cetvrtak još nije stigao. Posebice zato što "cetvrtkaši" ovog puta nece biti u punom sastavu. Izostat ce njihova predsjednica Jadranka Kosor, koja bi se trebala istog dana susresti s Barakom Obamom u Pragu.

Na odluku Vlade ceka se još od jeseni. Nije jasno zbog cega toliko odugovlacenje kada se zna da ce se kreditno zaduženje preuzeti s debelom odgodom.

Medunarodni natjecaj za financiranje, kada ga Ministarstvo financija jednom raspiše, mora biti otvoren 52 dana, a nakon toga slijedi i rok za žalbu. Potom se raspisuje natjecaj za izvodaca radova. Neophodno je napraviti i izvedbeni projekt. Koliko ce se još za to dana potrošiti?

Odgovor na to pitanja ocekujemo možda vec iduci tjedan, za kada je najavljen dugoocekivani dolazak premijerke i ministra zdravstva u Pulu, a glavna tema je gradnja nove pulske bolnice.


Podijeli: Facebook Twiter