Pulska bolnica gradit će se betonom iz Žminja

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Pulska bolnica gradit će se betonom proizvedenim u Žminju, priopćila je tvrtka Holcim iz Koromačna. Prema ugovoru vrijednom 34,7 milijuna kuna kojeg su potpisali građevinska tvrtka Zagrebgradnja kao graditelj nove pulske Opće bolnice, i Holcim kao dobavljač, dogovorena je isporuka 18.000 kubika betona za gradnju Opće bolnice u Puli. U tom će poslu Holcimov Centar za inovacije i projekte biti odgovoran za optimizaciju betona i zahtjevne recepture, a beton će proizvoditi Holcimov dugogodišnji partner i kupac cementa Beton Tomišić d.o.o. iz Žminja.

- Zagrebgradnja pri svakom projektu podiže ljestvicu efikasnosti na gradilištu i zato nam je važno imati dobavljače koji nas prate i kvalitetom i brzinom. S obzirom da smo na dosadašnjim projektima bili zadovoljni Holcimovim proizvodima i iskustvom, a sad nam Centar za inovacije i projekte stoji na raspolaganju za dodatne mogućnosti, izuzetno mi je drago da smo ugovor o suradnji potpisali upravo s Holcimom, rekao je pri potpisivanju ugovora predsjednik uprave Zagrebgradnje Branko Vojnović.

Predsjednik uprave Holcima u Hrvatskoj Alen Šišinački je pak istaknuo kako su "prema zadnjim podacima Državnog zavoda za statistiku građevinski radovi u Hrvatskoj i dalje u padu. Upravo zbog toga je gradnja bolnice u Puli od velikog značaja ne samo za dobar zdravstveni standard stanovnika Istre, već i za cjelokupno gospodarstvo Istre. Nadam se da će se u Istri uskoro pokrenuti i drugi građevinski projekti, kako bi se korištenjem građevinskih proizvoda koji su lokalno proizvedeni potaknuo tako dugo očekivani gospodarski rast."

Inače, tvrtka Zagrebgradnja u Istri je poznata po izgradnji hotela Lone i apartmanskog naselja Amarin u Rovinju. Ova je tvrtka poznata i po visokom standardu kojeg pruža svojim zaposlenicima, primjerice upravo za potrebe svojih radnika u Bujićima je sagradila moderan objekt za smještaj. Tvrtka Holcim Hrvatska pak djeluje kao dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta u svijetu, a posluje u 70 zemalja, temeljeći svoje poslovanje na načelima održivog razvoja. U svojoj cementari u Koromačnu Holcim proizvodi više vrsta betona, a u vlastitom Centru za inovacije i projekte ima i odgovarajuće laboratorije u kojima se dizajniraju i testiraju mješavine i recepture za svaku pojedinačnu konkretnu gradnju. (D.ŠIŠOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter