Pulska bolnica gotova prije roka?

U Vijeću, uz predstavnike Županije, sjede i predstavnici sindikata i poslodavaca (N. LAZAREVIĆ)
U Vijeću, uz predstavnike Županije, sjede i predstavnici sindikata i poslodavaca (N. LAZAREVIĆ)

Predstavnici sindikata, poslodavaca i Istarske županije sudjelovali su u srijedu na konstituirajućoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) u Istarskoj županiji koja je ujedno prva sjednica tog vijeća u novom mandatu. Na sjednici je izabran i novi predsjednik GSV-a Boris Sabatti, inače direktor Istarske razvojne agencije i član županovog Savjeta za gospodarstvo, a koji će vijećem upravljati u razdoblju od godinu dana. Sabatti je na toj funkciji zamijenio dosadašnjeg predsjednika GSV-a Nenada Seiferta, ujedno direktora riječkog Regionalnog ureda HUP-a.

Nakon sastanka, u izjavi za medije istarski župan Valter Flego naglasio je da je GSV savjetodavno tijelo župana i županijske Skupštine, koje će raspravljati o brojnim bitnim temama vezanim uz razvoj gospodarstva i stabilnost županijskog proračuna.

- Dogovorili smo da svoj daljnji rad želimo temeljiti na dijalogu, koncenzusu i zajedništvu i bez obzira što se svi zajedno borimo za veći BDP, ulaganja i razvojne projekte, nećemo zanemariti i sindikalnu stranu, što znači da ćemo uvažavati buduća mišljenja GSV-a koje će se sastajati prema potrebi i izvještavati me o dogovorima o čemu ću informirati županijsku Skupštinu, kazao je Flego.

U srijedu se na dnevnom redu Savjeta našao hodogram aktivnosti vezan uz izradu županijskog Master plana razvoja turizma te je tom prigodom izloženo i mišljenje poslodavaca i sindikata. Kao najsvjetliju točku prošlog saziva, župan je istaknuo konkretne primjedbe i prijedloge koji su se ugradili u županijski proračun ali i prijedloge vezane uz razvoj gospodarstva te poticanje projekata poput izgradnje nove pulske bolnice i istarskog Ipsilona.

- Drago mi je što smo uspjeli zadržati i veliki nivo sindikalnog pregovaranja prema svim zaposlenicima u javnim službama i to uz uštede, kazao je Flego.

Novoizabrani predsjednik GSV-a Boris Sabatti kao prioritete u radu izdvojio je raspravu o županijskom proračunu za 2016. godinu te mišljenja vezana uz  novu Županijsku razvojnu strategiju koja je trenutno u izradi. "Sa smjernicama strategije koja se odnosi na razdoblje do 2020. godine, planiramo izvijestiti predstavnike sindikata i poslodavaca i čuti njihovo mišljenje", rekao je Sabatti koji je otkrio da su jučer razgovarali i o rokovima izgradnje nove pulske bolnice.

- Kako sada stvari stoje, radovi se odvijaju prema planu, štoviše imamo informaciju da bi izgradnja mogla završiti pola godine ranije od zadanog roka, znači umjesto dosadašnjih tri godine, nova bi bolnica mogla biti gotova za 2,5 godine, rekao je Sabatti i dodao da bi prve konture Master plana razvoja turizma mogle biti poznate za nekih šest do sedam mjeseci. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter